Home » Raamdecoratie | plisségordijnen

Raamdecoratie | plisségordijnen

Door Lisette Trinthamer

De voordelen van plisségordijnen

Op het gebied van raambekleding zijn er allerlei mogelijkheden beschikbaar. Een van de opties is de keuze te maken voor plisségordijnen. Dit is een vorm van raambekleding die je van boven naar beneden uitvouwt of van beneden naar boven. Er zijn dus meerdere uitvoeringen van plisségordijnen verkrijgbaar. Bij het van boven naar beneden uitvouwen is er sprake van eenzelfde soort systeem als een rolgordijn, waarbij je een trekkoord gebruikt, maar er zijn ook uitvoeringen met een greepbediening. Plisségordijnen zijn populair en dat is te danken aan de vele voordelen van deze raamdecoratie.

Geschikt voor allerlei ramen

Een van de voordelen van plisségordijnen is dat deze voor allerlei ramen geschikt zijn. Zo zijn er uitvoeringen met een greepbediening die speciaal voor draai- en kiepramen zijn gemaakt. Daarbij is rekening gehouden met de diepte om de plaatsing op een glaslat mogelijk te maken. Zo zijn er ook uitvoeringen die voor middelgrote ramen bestemd zijn en plisségordijnen die aan een deurkozijn zijn te bevestigen voor bijvoorbeeld een deur van glas. Wat dat betreft zijn er ook nog eens allerlei mogelijkheden om plisségordijnen helemaal op maat te laten maken.

Af te stemmen op allerlei interieurstijlen

Plisségordijnen hebben eveneens als voordeel dat deze raamdecoratie op allerlei interieurstijlen is af te stemmen. De uitstraling van de raambekleding is modern en strak, waarbij er met diverse uitvoeringen rekening valt te houden. Bijvoorbeeld door voor een extra luxe systeem te kiezen of door met de kleur rekening te houden. Verder zijn plisségordijnen in de uitstraling sfeervol te noemen en een meerwaarde voor elk interieur. Vooral als deze zijn uitgevoerd met dubbele stoffen, zoals honingraat plissé. Een extra voordeel is dat dubbele stoffen ook nog eens voorzien in extra isolatie en dus een energiebesparende functie hebben.

Invloed op de lichtinval

Het is ideaal om in huis zelf invloed te hebben op de mate van lichtinval. Daar lenen plisségordijnen zich perfect voor. Bovendien valt er ook rekening te houden met de inkijk van buiten naar binnen door de plisségordijnen in een bepaalde positie te brengen. Zo kan je de inkijk van buitenaf naar wens tot een minimum beperken.

Eenvoudige montage

Plisségordijnen zijn eenvoudig te monteren met een gebruiksvriendelijk bevestigingssysteem. Een praktische handleiding is voor de montage van plisségordijnen beschikbaar. Bovendien is het een voordeel dat deze raamdecoratie op een zeer simpele manier te bedienen is. Bijvoorbeeld met een koord of met een ketting of afhankelijk van de uitvoering met een handgreep of coolfit.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief