Bijzondere transformatie

Omgetoverd tot mooi geheel

Lopend door het prachtig gelegen en ruime appartement is het moeilijk voor te stellen dat de ruimte eerder dienst deed als bedrijfskantine.

Door diverse en in hoogte verschillende roomdividers, plantenwanden en nissen te realiseren, creëerde interieurarchitekte Marjo de Leng op de leefwijze van de bewoners afgestemde woon- en leefruimtes én zorgde ze voor een bepaalde spanning in het totaalplaatje.

Het op maat gemaakte lichtplan, de enorme lichtinval en de zichtlijnen dragen eveneens bij aan de prettige sfeer die in de woning heerst. “Alles voelt hier goed, ik kom hier helemaal tot rust”, aldus de gelukkige bewoonster.

Comfortabele indeling

“De monumentale gevels van het voormalige kantoorpand zijn intact gelaten en we hebben de voor het pand karakteristieke staalconstructie in het plafond en de kolommen in de ruimte zelfs geaccentueerd om zo de link naar het verleden nog te benadrukken.”

“Verder was het één grote lege ruimte en ben ik aan de hand van de wensen en de leefwijze van de opdrachtgevers gaan puzzelen om alle gewenste functies te laten samensmelten tot een perfecte en comfortabele indeling”, aldus de ervaren eigenaresse van Mdua interieurarchitektuur.

Ze vervolgt: “Omdat het appartement aan drie zijden is omgeven door grote glaspartijen, speelde niet alleen het fantastische uitzicht, maar vooral ook de stand van de zon een grote rol bij de indeling van de woning.”

“Zo genieten de bewoners tijdens het ontbijt van de ochtendzon in de maatwerkkeuken en verwarmt de zon gedurende de dag achtereenvolgend de woonkamer, de eettafel en uiteindelijk de leeshoek en de ruimte waarin de op maat gemaakte en van een ingebouwde televisie voorziene haardpartij is gepositioneerd.”

Kleurrijk en natuurlijk

Het interieur is met recht kleurrijk te noemen. Waar de nieuwe gietvloer een neutrale kleur heeft, zien we verder onder meer de kleuren blauw, geel en oranje terug in het appartement: op de muren, in het meubilair en in het door Marjo de Leng ontworpen maatwerk, waarin veel speciale decors van DecoLegno zijn toegepast en dat allemaal is gemaakt door Ruitenberg Interieurbouw.

“De opdrachtgevers durven kleur toe te passen en dat zorgt voor een verrassend, gezellig en warm interieur. Iets dat wordt benadrukt door de natuurlijke lichtinval en het door Lichtstudio Helder gerealiseerde lichtplan”, stipt Marjo aan. Leuke touch in het geheel zijn de plantenwanden die bijdragen aan de levendige sfeer in de woning

Stap voor stap

Het transformeren van een oude bedrijfskantine naar een sfeervol en op maat ontworpen appartement van maar liefst 350 m. is een ingrijpend proces. Zeker voor de opdrachtgevers. Marjo: “In korte tijd moeten ze veel beslissingen nemen en dan loop je het risico dat ze door de bomen het bos niet meer zien.

Door samen stap voor stap het project aan te vliegen, zorg ik voor rust en overzicht. De wisselwerking met de opdrachtgevers – voor wie ik al eerder ontwierp – verliep bijzonder prettig en dat zie je terug in het eindresultaat”, aldus Marjo, die als vakmens geniet als ze ziet dat de bewoners de woning beleven zoals zij het in de ontwerpfase voor ogen had.

“Dat is voor mij het mooiste compliment.” Ten einde is de samenwerking nog niet. De komende maanden staan in het teken van de realisatie van het door de veelzijdig opererende Marjo de Leng ontworpen en riante terras.

Woon- en interieuradvies op maat

Realisatie dankzij Woninginrichting Robert van Pijlen

“Naast het persoonlijke contact en de betrokkenheid, spreekt vooral onze kennis op het gebied van het product en de techniek de opdrachtgeefster aan. De familie is in het verleden al vaker verhuisd en wij verhuizen als het ware met ze mee”, aldus Henriëtte van Pijlen, samen met haar man eigenaar van Woninginrichting Robert van Pijlen. In het prachtige appartement verzorgde het kwaliteitsbedrijf de stijlvolle en sfeerverhogende raambekleding.

“Omdat het appartement is voorzien van enorme raampartijen, was het een uitdaging om tot een goed en op de wensen van de bewoners aansluitend plan te komen. In samenspraak met het echtpaar kozen we ervoor om de gordijnen zo te maken dat ze flexibel toe te passen zijn.”

“Wensen ze privacy in de zitruimte, kunnen ze de gordijnen op die plek dichtmaken. Willen ze van het riante uitzicht genieten, kunnen ze de gordijnen in hun geheel naar één kant schuiven. Zo combineren we de schoonheid van de gordijnen met gebruikersgemak.”

Een bijzonder element in de woning is de met marmoleum beklede tafel. Een fraai resultaat van de samenwerking tussen interieurarchitekte Marjo de Leng en Woninginrichting Robert van Pijlen. Het in Putten gelegen familiebedrijf is tevens specialist in het realiseren van vloeren en traprenovaties.

Fotografie | Raphaël Drent

Met dank aan de belanghebbende partijen:

Lichtstudio Helder B.V. | Ruitenberg Interieurbouw B.V. | The Greener Good

Mdua Marjo de Leng interieurarchitekte | DecoLegno BV | Woninginrichting Robert van Pijlen