Home » Residentieel appartement

Residentieel appartement

Door admin

Tot in de details

In alle ontwerpen van Studio Piet Boon leggen zij de nadruk op uitzonderlijke kwaliteit en balanceren ze functionaliteit en expressieve vormen. Dit is tot in het kleinste detail doorgevoerd en geeft zo de geliefde kunstwerken van de eigenaren een verdiende centrale plek in deze nieuwe woning.

Spectaculair zicht

Het ruime appartement is gelegen op een unieke locatie in een indrukwekkend gebouw, met uitzicht op de bruisende werf aan de ene kant en de oude stad van Amsterdam aan de andere kant. Elke kamer biedt een spectaculair uitzicht over de verschillende delen van de hoofdstad.

Bij binnenkomst valt direct de ruime hal op waar een duidelijke scheiding is aangebracht tussen de actieve woongedeelten en de master bedroom. Samen met de opdrachtgever hebben zij een logisch en functioneel plan gemaakt voor de gehele woning, waarbij de ruimtelijkheid van dit 250m2 grote appartement wordt onderstreept. De deuren naar de kamers zijn gemaakt van glas voor een optimale lichtval, waardoor een open en harmonieuze woonbeleving ontstaat.

De strakke lijnen in het ontwerp wordt gecompenseerd door verrassende details, waarbij diverse kunstobjecten in de verschillende ruimtes worden voorzien van speelse elementen.

Luxe-ingrediënten

De suite heeft een tijdloze sfeer gekregen en is voorzien van verschillende luxe-ingrediënten. Tussen de slaapkamer en de gang is er, voor hem en voor haar, een royale en functionele inloopkast ontworpen.

De andere doorgang geeft toegang tot de riante badkamer, uitgevoerd in natuursteen, inclusief een dubbele douche en een spectaculair uitzicht over Amsterdam.

Het aangrenzende balkon geeft de bewoners de mogelijkheid te genieten van de zonsondergang. Daarnaast biedt de sereniteit die er in dit appartement heerst, zelfs in de metropool.

Studio Piet Boon

De oorsprong van Studio Piet Boon ligt in Amsterdam en de nabij gelegen Zaanstreek. Een regio die bekend staat om zijn innovatieve karakter, waardoor de “getting the job done” mentaliteit wordt gecreëerd.

Rond de 15e eeuw veranderden de eerste schilders, timmermannen en andere vakmannen in slimme ondernemers. Op deze grond richtte lokale ondernemer Piet Boon in 1983 de inmiddels internationaal succesvolle designstudio op, samen met Karin Meyn.

Visie

Sinds 1983 geeft Studio Piet Boon vorm aan leefruimtes en producten. De ruim 35 jaar aan ontwerpervaring evolueert continue. Deze waardes vormen de visie en beslissingen. Tevens bieden ze een stevige basis om toekomstige uitdagingen aan te gaan.

Studio Piet Boon werkt intensief samen met klanten, zodat elk detail is doordrongen van hun persoonlijkheid of merk-identiteit. Dit resulteert in een levendige expressie van wederzijdse ideeën.

Totaalconcepten

Studio Piet Boon biedt totaal concepten voor interieur en exterieur. De full-service designstudio focust op het afleveren van perfecte harmonie. Zij begeleiden u van de eerste design visie van alle aspecten van de ruimte, zoals de schetsen, vast meubilair, verlichting, styling, los meubilair, stoffering en bouwbegeleiding. In de Piet Boon Showrooms in Oostzaan komen keukens, badkamers en woonkamers tot leven en zijn de verschillende eigen collecties te bekijken en te ervaren.

Het design van interieur en exterieur combineert functionaliteit, esthetiek en individualiteit tot de onmiskenbare signatuur.

Fotografie: Richard Powers.

Bekijk hier het project Residentieel appartement Amsterdam 

Of ontdek zowel de nationale als internationale projecten van Studio Piet Boon.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief