Home » Restaurant van stijlvolle klasse

Restaurant van stijlvolle klasse

Door admin

Eigentijds interieur

Tot haar grote tevredenheid ontwierp Hans Kuijten zo’n tien jaar geleden in opdracht van Brothers Horeca Groep het interieur van restaurant Zuiver in Utrecht.

Na aankoop van een klassiek en landelijk gelegen pand klopte het bedrijf vorig jaar wederom aan bij de designers, die vervolgens slaagde in zijn opdracht om restaurant Zuiver Amersfoort van een huiselijk, eigentijds en warm interieur te voorzien.

De omgeving in het interieur

“Wat ik vooral niet wilde, was om een kopie van het Utrechtse restaurant te ontwerpen. Gezien de verschillende omgevingen was dat ook niet mogelijk, omdat ik graag binnen en buiten met elkaar verbind. Waar het Utrechtse pand op een industrieterrein ligt, kijk je vanuit de ramen van deze multifunctionele horecagelegenheid uit over een bosrijke omgeving.”

“Door materialen als hout, beton en leer te gebruiken en te kiezen voor een natuurlijk en zacht kleurenpalet, trekken we het bos en de omgeving als het ware naar binnen”, aldus de veelzijdig opererende vakman die niet alleen de inrichting verzorgde, maar ook de diverse in het pand gelegen ruimtes situeerde.

Zo zijn in het pand onder meer een restaurant, een vergaderruimte en een feestzaal ondergebracht.

Druppelvormige lampen en grote vazen

Een opvallend meubelstuk in het restaurant is de op maat gemaakte wijnkast die niet alleen sfeer brengt in de ruimte, maar ook dient als roomdivider in het totaalplaatje.

“Ook de verlichting die ik in samenspraak met ORBIT© LIGHT STUDIO verzorgde, brengt veel sfeer in het pand. Vooral de druppelvormige lampen van Tom Dixon zijn echt supergaaf en vallen bij een breed publiek in de smaak.”

“En wat te denken van de met leer beklede haardpartij, de grote en met kunstplanten gevulde vazen, het prachtige behang en de met twee verschillende materialen beklede stoelen? Stuk voor stuk eyecatchers”, geeft de ervaren createur aan.

Commercieel en residentieel

In zijn rijke carriÁ¨re ontwierp Hans Kuijten tal van interieurs van horecazaken in binnen- en buitenland. Ook maakt hij al jaren naam met het (mede-)ontwerpen van podia voor dancefestivals als 7th Sunday, Daydream en shows van onder meer Marco Borsato en Guus Meeuwis.

Sinds kort ontwerpt hij ook steeds vaker het interieur van woningen. “Vaak zijn dat woningen van mensen die in een door mij ingerichte horecagelegenheid zijn geweest en te spreken zijn over de totaaluitstraling, het toegepaste palet van kleuren en materialen en de daar heersende sfeer.”

“Superleuk natuurlijk. Een uitdaging ook, omdat het toch verschilt van bijvoorbeeld een ontwerp van een restaurant. Zo moet in een woning alles tot op de centimeter kloppen. Bij een commercieel project is het wat dat betreft iets minder strikt.”

“Ook bij woningen draait het voor mij om de warme sfeer en zoek ik eveneens de combinatie van (ogenschijnlijk) natuurlijk enerzijds en rijke materialen en tinten anderzijds”, aldus de gepassioneerde vakman die zijn inspiratie haalt uit de vele reizen die hij maakt, de beurzen die hij bezoekt en de interieur-boeken die hij verslindt.

Verlichting als sfeerverhoger

Realisatie dankzij ORBIT© LIGHT STUDIO Oisterwijk …

De prachtige verlichting draagt bij aan de sfeer, beleving en warmte in het horecaetablissement en is het gevolg van een nauwe samenwerking tussen designer Hans Kuijten en ORBIT© LIGHT STUDIO Oisterwijk.

“Onze werkwijze en kwaliteit spreekt hem aan en vandaar dat wij veelvuldig samenwerken”, legt lichtspecialist Rob Tummers uit. ORBIT© LIGHT STUDIO Oisterwijk maakt onderdeel uit van het wereldwijd opererende ORBIT, fabrikant van high-end verlichting.

“Op basis van de schetsontwerpen van Hans zochten wij naar geschikte armaturen in onze eigen collectie en naar armaturen van andere merken die we vaker in onze projecten toepassen ”“ zoals bijvoorbeeld de prachtige, druppelvormige lampen van Tom Dixon die je in het restaurant terugziet.”

“Samen met Hans bepaalden we de uiteindelijke keuze, waarbij hij vertrouwt op onze kennis en expertise op het gebied van lichttechniek en het creëren van de juiste sfeer. Tevens bekeken we met de installateur ”“ voor wie wij gedurende het gehele project als aanspreekpunt fungeerden ”“ of ons ontwerp praktisch realiseerbaar was en bewaakten we het door de opdrachtgever gestelde budget.”

“Vlak voor de oplevering stelden we de toegepaste armaturen af, waardoor een perfecte sfeer ontstaat en interieurelementen op de juiste wijze worden aangelicht”, aldus Rob Tummers van ORBIT© LIGHT STUDIO Oisterwijk.

Haard als verbindende factor

Realisatie dankzij Boley Exclusieve Openhaarden …

Al vijftig jaar realiseert familiebedrijf Boley Exclusieve Openhaarden hartverwarmend design, of het nu gaat om traditionele houtgestookte haarden of comfortabele gashaarden. Het in 1970 opgerichte bedrijf staat voor klasse, vakmanschap en creatief design.

Door goed te luisteren naar de individuele wensen van de klant, maar zeker ook door mee te denken bij uw keuze voor een haard, laat Boley de haard één worden met het interieur.

“Een haard zorgt voor een verbindende en verwarmende factor. Niet alleen voor de functionele warmte ”“ daar hebben we vaak de centrale verwarming voor ”“ maar ook voor de emotionele warmte van vuur.”

“Een soort oergevoel dat iedereen wel kent uit een ver verleden: het samen zitten rond een kampvuur. Al brandt en fakkelt het vuur tegenwoordig in een fraaier vormgegeven geheel”, aldus directeur

Niels Boley, al meer dan een kwart eeuw werkzaam in het door zijn vader gestarte bedrijf.

“Omdat alles maatwerk is, kunnen wij alles realiseren. Dat maakt dit werk ook zo leuk en uitdagend. Bij het ontwerpen en creëren van nieuwe elementen ligt onze passie. Wij zien onze haarden dan ook niet als handelswaar, maar stoppen er echt onze ziel en zaligheid in.”

“Door goed te luisteren en te kijken naar de mode en de interieurs voel je aan wat er speelt en wat er gaat spelen. Vandaar dat Boley gelukkig altijd een trendsetter is in plaats van een volger.”

Fotografie | Peter Baas

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief