Home » Rijke historie als basis voor chic en elegant droominterieur

Rijke historie als basis voor chic en elegant droominterieur

Martijn Veldman

Door marketing

“Door goed te luisteren naar de wensen en dromen van mijn opdrachtgevers, ontwerpen we droominterieurs die zowel comfortabel als inspirerend en persoonlijk zijn. In onze ontwerpen blijven we trouw aan de architectuur van het object. We laten ons niet leiden door snelle trends, maar maken tijdloze interieurs die over tien jaar ook nog mooi zijn. Wellicht hebben tegen die tijd de wanden een nieuw kleurtje nodig en komt er een nieuwe bank, maar de basis klopt ook dan nog steeds”, geeft Martijn Veldman aan. In 2008 startte de designer de ontwerpstudio Martijn Veldman Interior Design en sindsdien creëert hij interieurs voor luxe woningen, kantoren en horecagelegenheden. Martijn Veldman staat bekend om het combineren van klassieke elementen – gekoppeld aan de kenmerken van het object – met een moderne uitstraling. Daarnaast bepalen heldere zichtlijnen, de toepassing van natuurlijke materialen en uitgekiende details zijn signatuur. Veldman streeft voortdurend naar de perfecte combinatie tussen functionaliteit en esthetiek

Martijn Veldman Interior Design creëerde een compleet nieuwe indeling van de statige villa en voorzag zowel de bestaande bouw als de door Friso Woudstra Architecten ontworpen nieuwbouw van een warm en stijlvol interieur. Uiteraard met respect voor het rijke verleden van het pand.

Geheel naar wens van de bewoners speelt het dagelijkse leven zich dank – zij de nieuwe plattegrond af op de begane grond van de woning. In de oude situatie was de living in een van de drie stijlkamers op de eerste verdieping ondergebracht. Thans genieten de opdrachtgevers op deze verdieping van een royaal privédomein. In de luxe suite zorgen oude pla – fondornamenten en de gerestaureerde schouw, rijke en kostbare materi – alen, hoogwaardig comfort en een stijlvol kleurenpalet voor een elegant en romantisch sfeerbeeld. Op de bovenste woonlaag zijn de privéruimtes van de kinderen ondergebracht.

Harmonie

De oude stijlkamer, waarin nu de luxe dressing is gesitueerd, had een klas – sieke visgraatvloer. Deze nam Martijn als uitgangspunt voor de vloeren op de begane grond, waardoor harmonie in de woning ontstaat. In de aanbouw aan de achterzijde van de woning ontwierp de designer een stijlvolle maatwerkkeuken met oogstrelend natuursteen. Dit prachtige na – tuurlijke materiaal zien we terug in de badkamers, de verschillende pan – try’s en in de toiletten.

Comfort en beleving

Ook aan weerszijden van het pand werd bijgebouwd. Zo staan de auto’s van de bewoners droog in de royale garage en ploft het gezin in de avon – duren in een nieuw deel van de woning op de bank in de rijk ingerichte living. De royale bank en de doorkijkhaard zorgen daar voor comfort en beleving. Achter de eikenhouten scheidingswand situeerde Martijn een elegante leesruimte met uitzicht op de tuin.

Prettig contrast

De absolute eyecatcher van de toch al zo indrukwekkende woning vinden we in de tuin. Daar ontwierp Friso Woudstra Architecten een imposant bijgebouw, dat prettig contrasteert met de klassieke uitstraling van de woning. In de nieuwbouw realiseerde Martijn Veldman een binnenzwembad, een rijk geoutilleerde wellness en een fitnessruimte. Om warmte en akoestiek aan het voornamelijk uit glas en staal bestaande gebouw toe te voegen, ontwierp hij een lange houten lamellenwand. Via de openslaande deuren aan de zijkant bereiken de bewoners het aangrenzende terras.

Tekst: Sander Lemmens

Fotografie: Ralph Reniers

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Martijn Veldman Interior Design | Friso Woudstra Architecten BNA

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief