Home » Robert Kolenik ontwerpt

Robert Kolenik ontwerpt

Door admin

Cabinets

Robert Kolenik is een interieurontwerper en een meubelontwerper met een warme, luxueuze en internationale signatuur. Zijn ontwerpstudio is gevestigd in Amsterdam. Vanuit hier creëert hij interieurs en designmeubels in een grote variëteit. Interieuradvies voor villa’s tot restaurants, van kroonluchters tot banken. Zijn projecten reiken tot over de hele wereld. Naast zijn prachtige interieurontwerpen maakt hij ook naam met de door hem ontwikkelde Kolenik cabinets. Exclusief voor EXCELLENT magazine gaat hij dieper in op maatwerk in interieurs en opent met zijn column de maatwerkspecial.

Uniek en speciaal

De opdrachtgevers uit het hoge(re) segment ”“ de mensen die wij als ontwerpstudio bedienen ”“ wensen niet dezelfde keuken, haardpartij of inloopkast als de buren en hun beste vrienden. Die willen iets unieks, iets speciaals. Die zoeken naar meubels die compleet naar hun wensen, leefwijze en eisen zijn ontworpen. Dergelijke elementen zorgen ervoor dat de woning het persoonlijke karakter van de bewoners draagt. Een keuken die niet alleen qua uitstraling aansluit op hun smaak, maar ook wat betreft indeling en positionering van apparatuur is afgestemd op het gebruik. En ja, voor het op maat laten maken van een keuken, kast of deur betaal je, maar als het maatwerkmeubel goed is ontworpen en is gerealiseerd door vakmensen met oog voor detail, vergemakkelijkt en verrijkt het soms zelfs je leven. En biedt het je daarmee meer comfort in huis.

The sky is the limit

Als de klant het wenst ”“ en er budget voor heeft ”“ kun je met maatwerk natuurlijk zo ver gaan als je wilt. Met Kolenik Cabinets ”“ waarover u op de volgende pagina”s kunt lezen ”“ bieden we bijvoorbeeld de Kolenik Summum- service aan. “The sky” is dan “the limit”. Voorbeelden? Dat klanten met een druk op de iPhone het blad van het eiland in de inloopkast omhoog laten komen en een in het meubel verscholen kluis verschijnt. Of dat een in een schap verzonken lade met horloges via een hydraulisch systeem naar boven komt. Maar het kan ook in iets kleins schuilen. Met Kolenik Cabinets bieden we bijvoorbeeld ook aan om kleerhangers met namen of initialen te personaliseren.

Meest bijzondere ontwerp

Het meest bijzondere dat ik ooit op maat ontwierp is The Ocean Kitchen. Een absoluut masterpiece. Ik tekende het keukenontwerp zo, dat er op het aquarium een aanrechtblad wordt geplaatst dat met een enkele druk op de knop hydraulisch omhooggaat. Het keukenontwerp is behalve een uniek designobject ook functioneel. Alhoewel het als een oversized aquarium oogt, is er door de uitgekiende L-vorm ook ruimte voor kasten en apparatuur. Door de constante beweging van de met zorg uitgekozen vissen ademt het ontwerp een grote rust, terwijl het uitnodigt om te blijven kijken en genieten.

Kolenik Design
Emmy Andriessestraat 512
1087 NE Amsterdam
Tel: 020-8200999
info@kolenik.com
www.kolenik.com

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief