Home » ROLLS ROYCE | Ongekende allure

ROLLS ROYCE | Ongekende allure

Door admin

Passie voor exclusiviteit

Waar liefde voor puur design regeert, daar ontstaat passie voor exclusiviteit …

“Het is een gedistingeerd wild beest van ongekende allure.” Zo luidde eerst reactie van Twan Swanenberg, mede-eigenaar en designer bij Culimaat High End Kitchens, toen we hem kennis lieten maken met de Rolls-Royce Phantom VIII.

“Ik wist niet dat deze auto zo groot is”, vervolgt Twan. “Deze auto maakt indruk, bezorgt je kippenvel en laat je hart sneller kloppen.”

Twan en Davy Swanenberg van Culimaat High End Kitchens

Fotografie: Peter Baas

De Phantom VIII

Wat hebben Rolls-Royce en high-end designkeukens met elkaar te maken? Alles!

EXCELLENT magazine wilde graag de mening weten van twee topdesigners uit de keukenwereld, die van hun bedrijf een sterk merk hebben gemaakt.

De overeenkomst tussen de ontwerpers van de Phantom VIII en Twan en Davy Swanenberg is de manier waarop zij tot hun ontwerpen komen. Om het uit hun eigen mond te horen, nodigen we de heren uit voor een rit in de 5,76 meter lange en 2,18 meter brede limousine. Hoe indrukwekkend de Phantom VIII aan de buitenkant ook is, het interieur overtreft dat in epische proporties.

Genieten vanaf de achterbank

Met Twan achter het stuur en Davy als gast aan boord, op de achterbank, zet de majestueuze Rolls- Royce zich in beweging. Met maar liefst 571 paarden aan trekkracht in het vooronder weet de 2610 kg wegende auto zich gracieus te verplaatsen. En dat in een “fashionable hurry”, daar zorgt de “twinturbocharged” V12 wel voor.

“De rijervaring is absoluut uniek te noemen”, oordeelt Twan. “Het is echter de totale beleving die ervoor zorgt dat je jezelf in een andere wereld waant. Een wereld waar niets aan het toeval is overgelaten.” Vanaf de achterbank is een onophoudelijke stroom aan complimenten hoorbaar.

“Wat een genot, deze auto is ontworpen om te genieten vanaf de achterbank”, concludeert Davy. Het uitrustings- en afwerkingsniveau van de Phantom VIII is ultiem. Davy doet een kleine opsomming: “Een koelkastje, een paraplu die is opgeborgen in de deur, het mooiste fineer dat verwerkt is, het fijne leder en de chroomaccenten”¦ Er is geen oneffenheid te bespeuren. Perfectie.”

“De broers zijn het erover eens dat deze auto een klasse en stoerheid bezit die samen met de merknaam zorgen voor importantie. “Laren staat erom bekend een verzamelplaats te zijn voor de meest exclusieve auto”s. Inwoners zijn daar inmiddels zo aan gewend, dat men de nek niet meer verdraait voor auto”s in het topsegment.”

“Hoe anders is dat met deze Rolls-Royce. Ik heb nog nooit zoveel mensen me zien nakijken als ik langs kom rijden”, aldus Twan.

Design met evidente signatuur

Zoals gezegd is het geen toeval dat Twan en Davy Swanenberg de Phantom VIII voorgeschoteld krijgen. In de Rolls- Royce is een duidelijke ontwerpsignatuur zichtbaar, “the Rolls-Royce heritage”.

Dat geldt ook voor de exclusieve keukens die door Culimaat worden ontworpen en gebouwd. Ondanks dat iedere keuken die bij de klant geïnstalleerd wordt anders en uniek is, valt de signatuur van de broers duidelijk waar te nemen.

“We hebben allebei een duidelijk punt van herkenning in deze Phantom VIII”, schetst Twan. “Je voelt de geschiedenis van het merk in elk facet van deze auto. De afwerking van de toegepaste materialen straalt ambachtelijk vakwerk uit. Dat is echter niet het enige waar wij als ontwerpers op letten. Het is de manier waarop diverse materialen smaakvol gecombineerd zijn, die voor de distinctie zorgt.

In feite hebben de ontwerpers van deze auto gebruik gemaakt van een klassieke combinatie van materialen, in dit geval leder, chroom en fineer. De finesse zit hem in de details, zoals het fijne “smoked chestnut”-fineer, dat in combinatie met het “seashell” en “navy blue” en de chroomaccenten het interieur een oogstrelende en exclusieve optiek geeft. Een nieuwe uitstraling en beleving, maar absoluut trouw aan de klassieke regels voor schoonheid. Daar houden we van.”

Nog nagenietend van de rit staan Twan en Davy samen te overleggen: “We zijn zo onder de indruk van deze auto en de manier waarop het design tot stand is gekomen, dat we de conclusie hebben getrokken dat we de liefhebbers van deze klassieke stijl niet mogen vergeten. Hoe mooi zou het zijn als we bij Culimaat, geïnspireerd door wat we vandaag beleefd hebben, een ode brengen aan deze auto? We gaan nadenken over een keukendesign met dezelfde klassieke grandeur. Een ontwerp met als inspiratiebron deze fantastische Phantom VIII”, zegt Twan.

Met dank aan Cito Motors 

Klik hier om het aanbod te ontdekken!

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief