Home » Royaal en warm meesterwerk

Royaal en warm meesterwerk

Door Nicole Zaaijer

In de flink gerenoveerde woning realiseerde Culimaat High End Kitchens een oogstrelende en warme keuken, die de hoge verwachtingen van de opdrachtgevers overtrof. De royale maatwerkkeuken geldt voor de bewoners als het hart van de woning. “We zitten er heel de dag en kijken er op zondagochtend regelmatig tv. Het spreekt ons zeer aan dat Culimaat een huiselijke sfeer in de keuken creëerde en de sfeer aansluit bij de rest van het interieur.”

Culimaat

De indrukwekkende houten achterwand beslaat de gehele buitenmuur van de villa en is voorzien van een luxe fornuis, kastruimte en apparatuur van topmerken. Aan de tuinzijde realiseerde de high-end keukenspecialist een nis, waarin de bewoners accessoires en kunstwerken plaatsen. Het meterslange eiland voor de kastenwand is opgebouwd uit staal en gaat over in een eettafel. Het is voorzien van een keramisch blad. Aan de kant waar wordt gekookt, ontwierp Culimaat een stalen frame, dat ruimte biedt aan kruiden en sfeerelementen.

.

Culimaat
Culimaat

Uiteraard werd het ontwerp van de droomkeuken niet alleen afgestemd op de gewenste kleuren en materialen, maar hield designer Twan Swanenberg – samen met zijn broer Davy eigenaar van het prijswinnende Culimaat – ook rekening met de wijze waarop de bewoners de keuken gebruiken, waardoor niet alleen in esthetisch opzicht maar zeker ook wat betreft comfort een droomplaatje ontstaat. Dit is Nederlands vakmanschap op basis van creativiteit en liefde voor perfectie en schoonheid. De glazen deuren richting de rest van het interieur en de glaspartijen aan de kopse kanten van de keuken maken dat de bewoners vanuit de keuken in contact staan met de omgeving. De openslaande deuren aan de achterzijde leiden naar het aangrenzende terras en de fraaie tuin.

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Fotografie: René van Dongen

Culimaat High End Kitchens

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief