Home » Ruimte en eenheid in het interieur

Ruimte en eenheid in het interieur

Door admin

Woning om in te werken én te wonen

"Het totaalplaatje maakt dit huis tot ons thuis. De plek, de sfeer door lichtinval, de inrichting. Het past bij ons!"

"Vanaf de eerste dag voelde deze plek goed door de verbouwing is dat gevoel alleen maar toegenomen. Het huis is ruim, maar voelt niet te groot." aldus de bewoonster.

"Alle ruimtes hebben een functie, zodat je in een heel huis leeft. Onze start heeft net voorafgaand aan de corona-periode plaatsgevonden: dat betekent al een goed jaar thuis werken én wonen. Deze woning voelt als een enorme luxe."

Leefruimtes bieden comfort

"We wensten een elegante, moderne en lichte woning met veel wooncomfort. Passend bij het historische karakter van de in 1860 gebouwde woning en met behoud van de nog aanwezige authentieke elementen, zoals bijvoorbeeld de trapopgang en de en-suiteschuifdeuren op de be- gane grond", kijkt de vrouw des huizes terug.

"Ook hadden we nog een bouwtekening uit 1926, waarop te zien was dat je toentertijd van de voor- deur tot achter in de tuin kon kijken. Marjolein en Mijntje hebben deze zichtlijn weer in ere hersteld. Dit geeft een prachtig perspectief, brengt veel licht in het huis en het maakt de woning optisch ruimer."

Bijzonderheden in het interieur

De lange gang, voorzien van een oogstrelende marmeren vloer, vormt een prettige kennismaking met de woning, die door studio KAP+BERK van een vrijwel geheel nieuwe indeling is voorzien. De verschillende stalen deuren in de gang zorgen voor een licht karakter bij de entree en geven toegang tot de werkkamer aan de voorzijde van de woning, de ruime leefkeuken en de woonkamer aan de achterzijde van het huis.

Een bijzonder en sfeerbepalend element in de woning is de door studio KAP+BERK ontworpen kastenwand, die zich van de voorzijde van het huis uitstrekt tot de achterzijde. "In de kantoorruimte verwerkten we nissen en een haardpartij in de kast, in de leefkeuken is de apparatuur in de kast geïntegreerd en in de eetkamer aan de tuinzijde dient de kast als vitrinekast.

Met deze meterslange kast benadrukken we de lengte van de woning en zorgen we tevens voor verbinding tussen de ruimtes. De kast is uitgevoerd in antraciet geolied eikenfineer", aldus Marjolein. Mijntje vervolgt: "Op de eerste verdieping pasten we dit materiaal toe bij het maatwerk-meubel tussen de slaapkamer en de badkamer. In het object verwerkten we de garderobe van het echtpaar en een toiletruimte. Het natuursteen van het kookeiland zie je terug in de doucheruimte. Door te kiezen voor dezelfde materialen, vertelt het interieur een verhaal."

Plezier en vertrouwen

"Ik kijk met veel plezier terug op de samenwerking. Mijntje en Marjolein zijn goed op elkaar ingespeeld. Ze weten van elkaar wat hun sterke en zwakke punten zijn en ze vullen elkaar uitstekend aan. Ze durven het ook oneens te zijn met elkaar en daardoor ontstaan de beste ideeën", aldus de vrouw des huizes.

Ze vervolgt: "Hun visie en signatuur komt heel duidelijk terug in het ontwerp, dat spreekt via duidelijke lijnen en mooi materiaalgebruik. Gelukkig was het ook mogelijk hierover in gesprek te gaan. Als huiseigenaar wil je iets soms gewoon anders en daarin werd altijd meegedacht. Tijdens het ontwerpproces wordt steeds meer ingezoomd op details: van idee naar een visie op papier en van daaruit naar een uitwerking met kleuren, materialen en dergelijke. Als huiseigenaar vind je dat best spannend en ik was weleens te ongeduldig en wilde graag al verder in het proces kijken. Dat was uiteindelijk helemaal niet nodig. Je kunt op het proces vertrouwen."

Fotografie: Miranda Koopman | Styling: Studio Wabi.

Met dank aan de belanghebbende partijen: 

KAP + BERK

Grey7, Damme Interieur

Intra Interieur B.V., Vloeren Exclusief

Grillo Natuursteen, Thoonen Metaalbouw

Related Articles