Ruimte voor meubeldesign

Pure elementen

In deze lifestylevilla in Nederland komt design tot leven. Wat onmiddellijk opvalt is dat het huis uit vrijwel één enkele ruimte bestaat en onder het futuristische boogdak een indrukwekkend volume biedt.

Op de zijdematte beton-cirévloer en de matte geoliede parketvloer komen de op maat ontworpen, mat en glanzend afgewerkte meubels perfect tot hun recht.

Open ontwerp

Bij binnenkomst komt u via de hal in het woongedeelte van het zeer lichte huis. Meteen valt hier het ruim opgezette, open ontwerp van het gebouw op. De plafondhoge raampartij zorgt voor een hoge lichtinval, zodat het ruimtelijk effect van de onverdeelde binnenruimte wordt benadrukt. De unieke, op maat ontworpen meubels komen in deze heldere open ruimte optimaal tot hun recht.

De meubels en de verlichting zijn ontworpen door de Nederlandse Designer Jasper van Grootel. JSPR Design heeft voor de unieke, in het oog springende vormgeving getekend. Het interieurontwerp berust op het unieke lifestyleconcept van JSPR.

Door de zowel klassieke als moderne kenmerken en het speelse karakter van de unieke designermeubels krijgt de ruimte een comfortabele en markante uitstraling.

Expressief design

De open ruimte wordt optisch verdeeld door middel van een vrijstaande scheidingswand, waarin de materialen zandsteen en hout zijn gecombineerd. Het houten meubel is regelrecht onder het zandsteen geplaatst.

Het is op subtiele wijze ingedeeld en verbergt een groot aantal laden. Voor de fronten is gebruik gemaakt van eikenfineer, dat met de spuit- en kwastbeits S9900 van het merk Zweihorn van AkzoNobel zwart is gebeitst, gegrond met Crystllit Vul en Isoleergrond (CL-FI) en afgewerkt met Crystallit TiefMatt Extra (CL-TM Extra), wat goed combineert met het ruwe uiterlijk van het zandsteen.

De gekleurde beits op water-/alcoholbasis accentueert de houtstructuur, wat met name bij houtsoorten met grove poriën voor een elegant decoratief effect zorgt.

Urban look

De lichtechte kleurstoffen in de beits zorgen voor kleurstabiliteit en de ultramatte blankelak Crystallit voor langdurige bescherming en een natuurlijke uitstraling. Behalve door de vrijstaande scheidingswand wordt de woonkamer door een parketvloer afgebakend.

Boven de woonkamer hangt de ingetogen maar in het oog springende verlichting, die uit twee grote aluminiumringen (JSPR Aurora) met ingebouwde verlichtingselementen bestaat. Recht tegenover de woonkamer bevinden zich de keuken en de eettafel.

De keuken heeft twee beeldbepalende elementen: een marmeren blok, waarin de gootsteen en de oven zijn ingebouwd en de keukenkast, waarvan het gesloten front een zeer strakke, minimalistische uitstraling heeft.

Functionele elementen als de koelkast en de laden worden door middel van tiptoetsen geopend, net als de slim ingebouwde espressomachine en de bar. De houten fronten zijn ook van zwart gebeitst eikenfineer.

Een stilistisch hoogtepunt is de eettafel met zijn opvallende kubistische ontwerp. In dit ontwerp zijn de tafelpoten opvallende blikvangers. Ook de tafel is met de zwarte spuit- en kwastbeits S9900 gebeitst, gegrond met Crystallit Vul en Isoleergrond (CL-FI) en met Crystallit glans 10 (CL-0) afgewerkt.

Duurzame concepten

Via een plafondhoge doorgang, die met een draaideur kan worden afgesloten, komt u in het slaapgedeelte. Hier zijn de badkamer en de dressing door middel van een ruimte-in-ruimte-concept samengevoegd.

Voor de meubels, het bed, de make-uptafel en de badkamer is “Querkus Smoked Arabica” eikenfineer toegepast in de oorspronkelijke warme bruintint. De planken van de walk-in kledingkast daarentegen hebben dezelfde zwarte kleurstelling als de meubels in het woongedeelte. Hierdoor ontstaat een harmonieus geheel.

Op advies van de vakspecialist van Zweihorn is het eikenhout afgewerkt met de een natuurhouteffectlak (CL-A) lak uit de bestaande generatie Crystallit, afgewerkt met Crystallit Tieffmat (CL-TM). Dit systeem geeft uiteindelijk een mooie natuurlijke uitstraling met een fijne touch and feel afwerking.

Hoogwaardige materialen en vormen

De vormen, materialen en kleuren vormen samen een harmonieus geheel, waardoor het huis een comfortabele en behaaglijke uitstraling krijgt.

De tijdloze elegantie van de eikenvloer wordt door de toepassing van producten uit de Crystallit-reeksen smaakvol benadrukt.

Kortom, een geslaagd totaalpakket en een uniek interieurontwerp.

Fotografie | Zweihorn BENELUX