Home » Rust zacht, lieve Jan

Rust zacht, lieve Jan

Door admin

Wat een gemis

Mister Wonen is er niet meer …

Tal van keren werkte Jan mee aan interviews voor EXCELLENT. Innemend, vol inspiratie en enthousiast zat hij dan op de praatstoel. Prachtige, grappige en mooie anekdotes vlogen over de tafel. Een lach of kippenvel waren nooit ver weg.

Zijn liefde voor Monique, de kinderen, zijn mensen, zijn werk én voor de scholieren die lessen volg(d)en op één van zijn twee scholen, was tijdens elk gesprek merk- en voelbaar. Met het overlijden van Jan des Bouvrie verliest de interieurwereld een groot vakman. Een inspirerend voorbeeld ook voor vele designers.

Jan genoot van het leven. Elke dag weer. En zat het een keertje tegen, plukte hij geluk uit de kleinste dingen.

Uit één van onze interviews: “Als ik “s ochtends chagrijnig ben, luister ik op weg naar mijn werk naar liedjes van Hazes. Heerlijk vind ik dat. Eenmaal bij mijn kantoor ben ik meestal weer vrolijk en zit ik vol positieve energie. Wat als het een keer niet helpt? Jongen, dan rij ik toch nog een rondje en luister ik verder naar André.”

Magazine 4, 2017.

Inspiratiebron

Zelfspot en het vermogen om te relativeren waren hem niet vreemd. “We komen al meer dan veertig jaar in Saint-Tropez en als we daar zijn, drink ik op zaterdagochtend graag een espresso en een watertje op het terras van Senequier. Het heerlijke tentje met de bekende rode stoelen. Op een ochtend vroegen een stuk of tien mensen of ze even met me op de foto mochten.”

“Normaal heb ik daar geen moeite mee, maar deze dag had ik er even genoeg van en liep een beetje chagrijnig terug naar de boot. Toen ik er bijna was, zag ik een groep vrouwen met bloemen in de handen op me af komen. Terwijl ik net wilde aangeven dat ik even met rust gelaten wilde worden, renden ze langs me door en vlogen ze op de in Frankrijk immens populaire zanger Johnny Hallyday af. Die zat blijkbaar op een boot naast ons en was die dag jarig. Toen heb ik zo hard in mezelf gelachen. Mijn dag was direct weer goed.”

Lieve Jan, na elk interview belde je even op om ons te bedanken voor de aandacht en het artikel. Nu, met kippenvel over ons hele lijf, danken wij jou. Voor je inspiratie, je tijd voor ons, de heerlijke gesprekken en de fijne levenslessen.

Rust zacht ”¦

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief