Home » Schuurwoning in Diessen

Schuurwoning in Diessen

Door admin

Woning met een flexibele toekomst

Deze Finnhouse schuurwoning is in Diessen gerealiseerd. Het moderne felsdak steekt af tegen de natuurlijke tint van de gevelbekleding. Ze valt daarnaast op door haar geometrische, tot aan de grond toe doorgetrokken, dakkapellen die dienen als entree en glasgevel.

Ruimtelijk gevoel

Deze modern afgewerkte kaders zorgen voor een mooi contrast ten opzichte van de hoofdvorm van de woning en creëren lichtinval die het interieur een ruimtelijk gevoel geven. Ook wordt het contact tussen interieur en exterieur vergroot door de vele glasgevels en de opengewerkte vormen. Het zachte hout (de zichtbare houten vakwerkconstructie) in combinatie met de strak gestuukte wanden en de robuuste betonvloer vormen een mooi samenspel.

Het middelpunt

De trap vormt het centrale aspect van de woning. De vides die de openheid van de woning accentueren zorgen samen met het natuurlijke licht voor een ruimtelijke en prettige sfeer in de woning. De op de begane grond gesitueerde slaapkamer grenst aan een badkamer en maakt deze woning toekomstbestendig.

De gehele verdieping van de woning is open gehouden. Deze ruimte biedt plaats voor een eventuele extra slaapkamer of werkkamer indien gewenst in de toekomst.

Uitgangspunt binnen het ontwerpproces

Het paal en balk systeem waarmee de woning is geconstrueerd en opgebouwd vormt een aanpasbaar geheel. Het toevoegingen van wanden is eenvoudig. Het Paal en Balk systeem is zeer geschikt voor het aanpassen van ruimtes, omdat de constructieve waarde van de woning nauwelijks bepaald wordt door dragende binnenwanden.

Ook het verwijderen of open werken van ruimtes is hierdoor mogelijk. Dit maakt de Paal en Balk woningen flexibel en daarmee aanpasbaar naar de wensen in de toekomst. Dit is dan ook een belangrijk uitgangspunt binnen het ontwerpproces. Finnhouse neemt verantwoordelijkheid voor de toekomst en aanpasbaarheid van de woningen.

De luchtwarmtepomp en vloerverwarming zorgen voor de verwarming in de woning. Op het dak zijn 24 PV panelen geplaatst voor energie-opwekking. In de grote uitbouwen zijn screens verwerkt achter de beplanking, geheel weggewerkt, voor beschutting en het tegenhouden van warmte en licht.

Kenmerken

– Inhoud: 520m3
– Oppervlakte begane grond: 105m2
– Oppervlakte totaal: 150m2
– Aantal slaapkamers:
– Aantal badkamers: 1
– Werkkamer: ja
– Levensloopbestendig: ja

Fotografie: Renske Rietrae en Martijn Heil

Dit project is gerealiseerd door Finnhouse Houtbouw

Klik HIER voor meer inspiratie

Related Articles