Home » Schuurwoning met een modern karakter

Schuurwoning met een modern karakter

Door admin

Scandinavisch wonen

Scandinavisch wonen, ofwel “Nordic living” is een begrip wat minimalisme, functionaliteit, eenvoud, open ruimtes, het gebruik van natuurlijke materialen en lichte basiskleuren bundelt.

Hout vormt hierin een essentieel onderdeel. Het leven in harmonie met de natuur zorgt ervoor dat Scandinavisch wonen als een duurzame woonwijze beschouwd kan worden. Daarnaast staat het vakmanschap binnen design centraal en dient de kwaliteit van het product hoogwaardig te zijn en bovenal uitgevoerd te worden door een specialist.

Vakwerkarchitectuur & Biofilie

Bij Finnhouse ontwerpen ze op basis van Biofilie en Vakwerkarchitectuur. Deze begrippen hangen sterk samen met de verschillende aspecten van het Scandinavisch design. Biofilie houdt in “liefde voor de natuur”. Bij Finnhouse benaderen ze de ontwerpen van uw woning als de ontwerpen van een “natuurlijke omgeving”.

Mensen reageren sterk op natuurlijke aspecten zoals licht, lucht, kleuren, natuurlijke patronen en een ruimtelijke verbinding met de omgeving. Dit bepaalt namelijk hoe zij een vertrek ervaren. Knus of open, privé of juist verbonden met de buiten. Maar biophilic design heeft ook een positief effect op het welzijn: het is stress verlagend, verminderd de bloeddruk en de luchtvochtigheid in de woning is constanter voor een aangenaam leefklimaat.

Een naadloze verbinding

Het Paal en Balk systeem wat we toepassen in onze Finnhouse schuurwoningen vormt het vrij indeelbare kader van onze vakwerkarchitectuur. Dit systeem waarborgt flexibiliteit bij het indelen van de woning en het positioneren van glasgevels. Doordat we het glas direct tussen de palen en balken kunnen plaatsen, ontstaat een “naadloze” verbinding met buiten en kunt u in uw woning genieten van veel natuurlijk licht. Een woning die ontworpen is op basis van biofilie, vormt een bewezen gezonde leefomgeving.

Moderne Schuurwoning

De eigenaar van deze schuurwoning was in het bijzonder geïnspireerd door Scandinavisch design. Modern wonen met een duurzaam en fris karakter is kenmerkend geworden voor deze Finnhouse Schuurwoning. Het stalen dak geeft de woning, in combinatie met de glasgevel aan de tuinzijde en de buitengevel van stucwerk en hout, een moderne uitstraling. Van binnen is de woning een samenspel van elementen die harmonieus samen gaan: houten constructie, stalen deuren en stalen trap, betonlook vloer en wit gestuucte wanden.

Modern, maar tegelijkertijd sfeervol en open! De Scandinavische elementen zijn zichtbaar in het kleurgebruik en het vele blanke hout dat aanwezig is. Door de grote glaspartijen is er veel natuurlijk licht in de woning en zijn er zichtlijnen met de omgeving ontstaan. Dit benadrukt de verbinding tussen de woning en de natuur.

Plattegrond

Deze schuurwoning is levensloopbestendig: alle primaire voorzieningen zijn op de begane grond gesitueerd. De berging is te koppelen aan de woonkamer om nog een extra slaapkamer of werkkamer in te kunnen richten. De vide zorgt voor openheid en voor contact tussen de verdiepingen. De eetkamer en keuken zijn op de tuin gericht en door de glasgevel en openslaande tuindeuren is er veel contact met buiten. Verder is er buiten een grote vlonder geplaatst, wat het wederom een Scandinavische sfeer geeft en zorgt voor een verbinding met het interieur van de woning.

Kenmerken

– Inhoud: 575 m3
– Oppervlak begane grond: 110 m2
– Totaal gebruiksoppervlak: 180 m2
– Aantal slaapkamers: 4
– Aantal badkamers: 2
– Werkkamer: optioneel
– Levensloopbestendig: ja

Dit project is gerealiseerd door Finnhouse Houtbouw

klik HIER voor meer inspiratie

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief