Sereen en zacht

De verbeterde versie van woondroom

Dankzij designer Guy de Vos …

De door de opdrachtgevers bewoonde loft was qua sfeer en uitstraling eigenlijk perfect. Ze misten alleen een tuin en een dakterras. Vandaar dat ze elders in de sta d een nieuwe villa lieten bouwen.

De onderbuurman bracht hen in contact met de jonge en talentvolle designer Guy de Vos en vanaf de eerste kennismaking was duidelijk dat hij de aangewezen creatieveling was om de zo geliefde rauwe, serene en luxueuze loft sfeer te vertalen naar hun nieuw woonplek én om te zorgen voor een duidelijke connectie met de natuur.

“Tijdens het douchen kijken de bewoners uit op het park.”

Smaak

“Wat maakt het hier zo fijn?” Tijdens zijn eerste ontmoeting met de opdrachtgevers maakt Guy de Vos uiteraard kennis met het stel en bespreekt hij de plannen, wensen en eisen en komt het budget ter sprake. Belangrijke zaken. Dat zeker. Maar de gestelde vraag is voor Guy de Vos misschien nog wel van een veel grotere importantie.

“De kleurstellingen, het materiaalgebruik en de heersende sfeer waren precies naar de smaak van de opdrachtgevers. Die ambiance voelen en begrijpen, was voor mij van groot belang tijdens mijn eerste bezoek aan hun bestaande woning”, geeft hij inzicht in de start van het creatieve proces.

“Wat me al direct opviel, was dat de opdrachtgevers een uitgesproken smaak hebben en niet van een doorsnee interieur houden. Ze durven. Dat sprak me erg aan bij deze opdracht.

Respectvolle samenwerking

De prachtige, energie onafhankelijke nieuwbouwwoning is ontworpen door het ervaren Eindhovense bureau Architecten IENIEN. De uitstraling van het exterieur is niet alleen indrukwekkend en beklijvend, ook komt de woning perfect tot zijn recht op het perceel.

“Ik herinner me nog de eerste kennismaking met Arie van Rangelrooy, Senior Architect/Partner bij Architecten IENIEN. Als jonge gast van in de twintig had ik brutaal gestreept in de ontwerpen van de zeer ervaren vakman. Een beetje bevreesd lichtte ik mijn visie toe en gelukkig was de reactie positief. ‘Hij heeft er wel kijk op’, waren de woorden van Arie. Ik snapte zijn ontwerp en visie en vulde dat aan met mijn eigen inzichten.”

Wat volgde was een fijne samenwerking tussen Guy, de architect, de lichtarchitect en de rest van het bouwteam.

“Met respect voor ieders werk hebben we elkaar en de complete woning naar een nog hoger niveau getild. iedereen was tijdens het proces bereid om een extra stap te zetten. dat was mooi om te ervaren.”

Nachtelijke mailwisseling

Minstens zo mooi was de reactie van de opdrachtgevers op Guy’s eerste tekeningen en schetsen van het interieur. “De vrouw des huizes zat voor zaken aan de andere kant van de wereld, dus er was sprake van een tijdsverschil. Midden in de nacht ontving ik per mail haar eerste reactie. ze mailde dat ze lang naar de tekeningen had gekeken en dat ze er heel gelukkig van werd. dit was de sfeer die ze wensten”, kijkt Guy met plezier terug op de door hem zelf als geluksmomentje betitelde gebeurtenis.

De bevlogen designer gaat verder aan de slag met zijn creatieve puzzel en perfectioneert en vervolmaakt het ontwerp en creéert uiteindelijk – mede dankzij de genoemde samenwerking met het bouwteam – tot op het kleinste detail de door de opdrachtgevers gedroomde woonperfectie.

Verrassingen en heldere lay-out

Het toepassen van een open vide in de woning maakt dat je in de woonkamer wordt overweldigd door de enorme hoogte. Het interieur is een mix van rauwe en luxueuze materialen en meubelen, maar kent overall een zachte, warme en serene uitstraling.

Guy: “Als je door de woning wandelt, openbaart zich overal wel een verrassing, zichtlijn of doorkijkje naar de natuur. Dit allemaal zonder dat het een doolhof is. De lay-out van de woning is zeer helder.” Op de begane grond zijn onder meer de door Guy ontworpen maatwerkkeuken, de hoger gelegen loungehoek en het lager gelegen eetgedeelte en de praktijkruimte gesitueerd.

De imposante zwevende trap – alsook de vaste trap – brengt je naar de slaap-, bad- en garderobekamer van de bewoners. Op de eerste verdieping bevinden zich eveneens een slaap- en badkamer voor eventuele gasten.

Het park als uitzicht

“Het missen van een connectie met de natuur was een belangrijke reden om te verhuizen. Vandaar dat je deze relatie in de huidige woning duidelijk ziet en voelt. Als de bewoners in bed liggen, hebben ze zowel in de ochtend als laat op de avond contact met de zon en hebben ze vanaf het dakterras een heerlijk uitzicht.”

“Ook heb ik een binnentuin gerealiseerd waarop je halverwege de zwevende trap een fraai doorkijkje hebt. De tuin komt daar echt naar binnen. Vanaf de heerlijke loungebank aan de achterzijde van de woning kijk je over de heg uit op het park.”

Grote hobby van designer Guy de Vos is reizen. hij houdt van verschillende culturen en geniet tijdens zijn tripjes van de geuren, smaken, kleuren, geluiden, levenswijzen en gebruiken. Op Bali ervaart hij het genot van een buitendouche en maakt hij al snel in zijn hoofd een vertaalslag naar de door de bewoners zo gewenste connectie met buiten.

“Tijdens het douchen kijken de bewoners uit op het park. dat geeft ze een heerlijk gevoel van vrijheid, ondanks dat ze binnen staan. Door gematteerd glas toe te passen en het feit dat de lichtarchitect lichtmeesters de verlichting zo heeft afgestemd dat er vanaf de buitenzijde zelfs geen contouren zichtbaar zijn, is de privacy van de bewoners onder de douche geheel gewaarborgd.”

Leefgeluk

Guy de Vos is zich meer dan bewust dat hij een grote rol heeft gespeeld in het realiseren van het woon- en leefgeluk van de bewoners. “Door onze persoonlijke en intensieve relatie en de samenwerking met de verschillende vakbekwame en creatieve partijen is het gelukt om hun droomwoning op maat te realiseren.”

“Een woon- en leefomgeving waar ze zich gelukkig en op hun gemak voelen. Het is voor mij een eer dat ik daarin een rol heb mogen spelen.”

Fotografie | Peter Baas

Met dank aan de belanghebbende partijen: 

Guy de Vos | Van Diessen Keukens

Van Eijk Interieurstyling | LICHTMEESTERS B.V.

Hoorn Parket Vloeren