Home » Sereen rustpunt aan het IJ

Sereen rustpunt aan het IJ

Studio Paradis

Door Veerle van Heertum

Een stijlvolle oase van rust met de historische binnenstad en het uitgestrekte en rustgevende IJ aan je voeten. Een luxe loft, waarin Scandinavische en Japanse sereniteit voel- en zichtbaar is en de royale lichtinval en het op maat ontworpen lichtplan het droominterieur op bijzondere wijze verlichten. Een door Studio Paradis gecreëerd rustpunt dat stijl, comfort en luxe ademt.

Het exterieur en de basis van het interieur van de nieuwe woontoren aan het Amsterdamse IJ hebben een strakke en moderne uitstraling. Aan Studio Paradis de vraag om de loft op de bovenste etage te voorzien van een stijlvol en sereen interieur. De designers Emma en Claire pasten een rustig kleurenpalet en natuurlijke materialen zoals hout, wol en linnen toe, waardoor het interieur een zacht karakter krijgt. De organische vorm van de notenhouten eettafel, de royale lichtinval, de oogstrelende kunst en het zandkleurige wandkleed versterken dat vriendelijke beeld.

Intiem hoekje aan het raam

“We vermengen graag klassieke stijlen met huidige invloeden, zodat we een mooi evenwichtig tijdsbeeld kunnen verwezenlijken”, geven Emma en Claire aan. “Bij renovaties van historische panden herstellen we klassieke elementen in ere, bij nieuwbouwprojecten – zoals deze opdracht – voegen we ze toe om zo de ruimtes van meer karakter te voorzien. Zo zie je veel vintagemeubilair in de woning terug en plaatsten we een antieke Franse, kalkstenen trog van De Opkamer die is omgevormd tot een sfeervolle haard.” Het sfeerverhogende object zorgt voor warmte en beleving in het zitgedeelte, de keuken en de eetkamer. Bijzonder charmant is het hoekje bij de grote raampartijen die uitzicht bieden op de Jordaan. Stijlvol meubilair en prachtig vormgegeven behang en een warm tapijt maken van deze intieme ruimte de perfecte plek om te genieten van een goed boek of het uitzicht over de bedrijvigheid in de stad.

Fotografie: Ralph Reniers Photography

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Studio Paradis

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief