Home » Serene elegantie

Serene elegantie

RAV Studio Interior Concepts

Door Stagiair

In het Amsterdamse stadsdeel Oud-Zuid onderwierp RAV Studio Interior Concepts een charmant herenhuis uit 1892 aan een grondige renovatie en creëerde een oogstrelend interieur. Het is een weerspiegeling van de woondromen van zijn opdrachtgevers, die voornamelijk woonachtig zijn in Rome. “In het huis komen wij als gezin helemaal tot rust. Iets wat wij ontzettend belangrijk vinden in de drukke stad. De vertaling van onze wensen is in elk detail goed doorgevoerd. Ramon houdt nauw contact, waardoor wij vanuit het buitenland konden vertrouwen op zijn expertise om het pied-àterre van onze dromen te realiseren”, zeggen de opdrachtgevers lovend over Ramon Verheij, eigenaar van RAV Studio.

RAV Studio is gestart in 2020 en is een designbureau dat actief is in de residentiële en de zakelijke markt. De projecten zijn gebaseerd op sterke ontwerpconcepten met veel aandacht voor detail. Door samenwerking met de juiste toeleveranciers en een analytische benadering biedt RAV Studio een ruimdenkende kijk op een innovatief interieur. Fraaie totaalbeelden die ontstaan doordat met de juiste kleuren, eersteklas materialen en vakmanschap op maat wordt gewerkt. Interieurontwerper en oprichter van RAV Studio Ramon Verheij zorgt dat de ontwerpen niet trendgevoelig zijn maar gekenmerkt worden door een tijdloze uitstraling en een lange levensduur. 

Karakter en beleving  

Ramon ontwierp de basis van het elegante interieur aan de hand van enkele duidelijke wensen van de opdrachtgevers: zo weinig mogelijk zwarttinten, lichte en luchtige ruimtes en geen onnodige accessoires die de rust in het totaalbeeld verstoren. “Zelf omschreven ze het als: ‘a neutral decor with a sense of calm and elegance.’ Die wens zie je terug in het eindresultaat”, aldus Ramon, die voor een zacht kleurenpalet koos, waarbij kleurnuances de ruimtes op subtiele wijze karakter en beleving geven. Het hoogwaardige (maatwerk)meubilair, het lichtontwerp op maat en de sprekende kunst completeren het aansprekende totaalbeeld, waarin koof- en sierlijsten een link leggen met het historische exterieur van het herenhuis én de hoge plafonds accentueren.  

Schoonheid en comfort  

In de bijzondere woning zijn de Nederlandse en Italiaanse roots van de opdrachtgevers zicht- en voelbaar. “Dankzij de Italiaanse details is het huis een combinatie geworden van een Nederlands herenhuis ingericht met elementen uit Italië. Zoals het prachtige bruin-bronzige Calacatta-marmer en details van messing en brons. Ook de rijke stoffering, prachtige verlichting van bewerkt glas en de juiste accessoires zorgen hiervoor.” In het interieur vormen de royale leefkeuken, de sfeervolle living en het privédomein – een sierlijke oase van rust – de grote blikvangers. Serene elegantie op maat, die zorgt voor rust en levensgeluk. Een fantastisch rustpunt tijdens het verblijf van de opdrachtgevers in onze hoofdstad en een waar thuis vol schoonheid en comfort.  

Fotografie: Casper Bijmans

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

RAV Studio Interior Concepts | Head-Boards | Schoonhoven Keukens en Interieur

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief