Home » Serene luxe

Serene luxe

Mirthe Janus | Luxury Interior Design

Door Veerle van Heertum

In het hart van het centrum van ’s-Hertogenbosch ontwierp Mirthe Janus | Luxury Interior Design in opdracht van – en in samenspraak met – projectontwikkelaar G. v.d. Groenendaal Vastgoed Beheer B.V. een spraakmakend, luxe en stijlvol interieur. Het exclusieve verblijf is gelegen op de twee bovenste etages van een authentiek pand. Daarnaast is het voorzien van rijke, natuurlijke materialen waardoor het een heerlijke serene rust uitstraalt. En dat met de bruisende binnenstad aan je voeten.

keuken

Designer Mirthe Janus legt in het interieur op elegante wijze een link met de Casinotuin die vanuit het penthouse zichtbaar is. Zo herkennen we in de vloeiende lijnen, het stoere cortenstaal en de ronde bogen duidelijke verwijzingen naar het stadspark. Iets wat zeker ook geldt voor de verticale tuin in de sfeervolle en besloten patio. Dankzij automatische bewatering en een uitgekiende mix van planten garandeert deze verticale tuin een uitzicht op groen vanuit alle ruimtes.

woonkamer
woonkamer

Het kleurenpalet, de open indeling en de natuurlijke lichtinval zorgen op de begane grond voor een prettig sfeerbeeld. Blikvangers van het ontwerp zijn de witte designhaard, het ovale kookeiland van marmer en het entreemeubel.

Vleugje lef

Op deze verdieping bevindt zich ook het thuiskantoor. In de maatwerkkasten is een unieke marmersoort gebruikt uit groeves die inmiddels volledig leeg zijn. Het kleurverloop van oranje naar grijsbruin is zo gekozen dat het perfect aansluit bij de maatwerkmeubels en het cortenstaal van de vijverbak die door het smalle raam zichtbaar is. De eiken visgraatvloer is in de hoeken afgerond, waardoor het idee van een vloerkleed ontstaat. Ook is een keramische plint toegepast. Mirthe: “Graag zoek ik de uitdaging op en voeg ik een bepaalde spanning toe in interieurs door materialen op een unieke manier toe te passen. Voor een opdrachtgever is het soms best lastig om hierin mee te gaan, maar juist door dat vleugje lef krijg je exclusieve resultaten.”

kast

Ligbad als eyecatcher

Boven zorgen warme, aardse tinten voor een luxe hotelgevoel. In de privéruimte van de bewoners  voorzag Mirthe een grote wand van garderobekasten op maat. In de grote stylingtafel bevinden zich subtiele lades voor make-up en sieraden en is tevens een minibar verwerkt. Door de dubbele taatsdeuren loop je naar de badkamer: een adembenemende ruimte met een ongekend afwerkingsniveau. Eyecatcher is het door Mirthe en de opdrachtgever ontworpen organisch vormgegeven ligbad. De riante inloopdouche vervolmaakt de rijke sfeer in het penthouse, waar bewoners vanaf het aan de badkamer grenzende dakterras genieten van het uitzicht op de historische binnenstad en haar kathedraal.

badkamer
slaapkamer
slaapkamer

Fotografie: Peter Baas

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Mirthe Janus – Luxury Interior Design | Van Tiel Haarden | KEMIE

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief