Home » Sfeer, warmte en romantiek in hoofdstedelijke parel

Sfeer, warmte en romantiek in hoofdstedelijke parel

Rob Feenstra

Door Aty Verschuren

Perfectie in Amsterdam-Zuid

De historische en in ere herstelde elementen, het spannende kleurenpalet, het oogstrelende meubilair, de romantische keuken, het lieflijke balkonnetje, de hartverwarmende tuin … hoogtepunten te over in de volledig gerenoveerde woning in Amsterdam-Zuid. Hoogtepunten die op prachtige wijze samensmelten en een totaalplaatje van ongekende klasse vormen. Interieurontwerper Rob Feenstra tekende voor het ontwerp en de inrichting van de hoofdstedelijke parel, die bestaat uit twee woonverdiepingen en een unieke stadstuin.

Rob Feenstra
Rob Feenstra

De klassieke marmeren vloer in de gang werd gepolijst en zorgt voor een statig welkom dat past bij het rijke exterieur van de woning. Een donkere deur leidt naar de eetkamer, die vanaf de eerste kennismaking zorgt voor verrukking. De massieve tafel geeft samen met de maatwerkkast en de haardpartij de ruimte karakter en sfeer, terwijl de planten, het kunstwerk van kunstenaar Steve te Pas, de verlichting en de kleuren op de wanden en het plafond voor verfijning zorgen. Een heerlijk extraatje vormen het aangrenzende balkonnetje en het zicht op de tuin. Tussen de voor- en achterkamer creëerde Rob met een rond karpet en een comfortabele loungebank een knus ziteiland, waar de bewoners heerlijk kunnen dagdromen.

Rob Feenstra

Lieflijke setting in de keuken

Waar de eetkamer een licht karakter kent, paste Rob in de living aan de straatzijde een donker kleurenpalet toe, waardoor de stijlvol ingerichte ruimte – de ruime bank is van Rob Feenstra’s Private Label – een intiem karakter krijgt. De en-suitedeuren die toegang verlenen tot de living contrasteren fraai met de lichte maatwerkkast en het witte plafond in de eetkamer en geven de televisiekamer een extra touch. Ronduit prachtig is de romantische keuken die aan de achterzijde van de woning is gesitueerd. Een lieflijke setting – voorzien van robuuste apparatuur van Boretti –, die door het charmante zitgedeelte en de connectie met de tuin uitnodigt om samen in te verblijven.

Rob Feenstra
Rob Feenstra

Diepgang in het souterrain

Via de trap in de gang bereiken we het souterrain, waar Rob de privéruimtes van de bewoners en eventuele gasten situeerde. Doordat de wanden in een zandtint zijn uitgevoerd en de deuren van de verschillende slaap- en badkamers een donkere kleur hebben, ontstaat een mooie diepgang in het souterrain. Zeer bijzonder is het slaapvertrek van de bewoners aan de tuinzijde, waarin de donkere kleuren voor warmte en intimiteit zorgen en een verleidelijk spel spelen met de lichtinval via de openslaande ramen, die tevens voor een fraai zicht over de romantische tuin zorgen. Om de unieke buitenruimte extra cachet te geven, zijn vier bomen speciaal uit Italië geïmporteerd.

Rob Feenstra
Rob Feenstra
Rob Feenstra

Tekst: Sander Lemmens

Fotografie: Michael van Oosten, www.interieurfotograaf.pro

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief