Home » Sfeer en beleving in horeca

Sfeer en beleving in horeca

Door admin

Metamorfose

Na de sluiting van Hudson Bay maakte dat het onlangs geopende Ron Gastrobar Indonesia Downtown ”“ prachtig gelegen in het immense pand aan het Amsterdamse Rokin ”“ tevens diende te sluiten. 

Daaroverheen kwam nog de gedwongen sluiting van horecagelegendheden vanwege de coronapandemie. Er zijn mensen die voor minder de handdoek in de ring gooien. Maar niet de chef-kok en rasondernemen Ron Blaauw. 

Natuurlijk voelde hij kort de pijn, maar al snel lag zijn focus op de toekomst en greep hij de gedwongen sluiting aan om enkele van zijn bestaande etablssementen aan een metamorfose te onderwerpen. Iets waar hij natuurlijk zijn vaste creatieve partner HIP Studio voor inschakelde. De resultaten mogen er wezen. 

“Hier gebeurt iets. Hier hangt sfeer. Als gast word je getriggered”, legt Wim Hoopman uit, die samen met dochter Maxine de directie voert van het bureau. 

Speciaal

“Ron vroeg ons om de heerlijke sfeer die in Ron Gastrobar Indonesia Downtown heerste over te brengen op het bestaande restaurant Ron Gastrobar Oriëntal. De twee zaken verschillen natuurlijk qua grootte, maar toch voel je nu de vibe die Ron Gastrobar Indonesia Downtown zo speciaalmaakte.”

“Dat komt onder meer door de waanzinnige wandschilderingen die zijn gemaakt, door het vele groen dat we in de zaak hebben gebracht, maar zeker ook door de sfeerverhogende verlichting, het behang en rijke materialen als marmer, messing en brons. Deze uitstraling zorgt samen met het entertainment dat op gezette tijden de gasten verblijdt voor een levendige en bruisende sfeer.” 

Blijven vernieuwen

Ook de befaamde Ron Gastrobar kreeg een nieuwe look-and-feel tijdens de gedwongen sluiting. “Met die prachtige bar, intieme zitjes, sfeervolle kunst en de rijke materialen had de zaak al een internationaal en intiem karakter.”

“Die belangrijke basis van ons eerste ontwerp lieten wij tijdens de metamorfose intact. Wel hebben wij de entree van het restaurant verplaatst en meer in de spotlight gezet, is de tuin verrijkt met prachtige bomen en planten en is de overkapping groter gemaakt en voorzien van verwarming, zodat nog meer gasten langer in de buitenruimte kunnen vertoeven.”

De veelvuldig toegepaste zijden bloemen dragen bij aan de heerlijke energie die bij Ron Gastrobar voelbaar is. Een verrassende creatie aan de binnenzijde van het restaurant is de nieuwe Ron”s PastryCorner.

“Kleurrijk, spraakmakend en door de heerlijke geuren van gebak, vers brood en huisgemaakt ijs een sfeer verhogend element in de zaak”, aldus een enthousiaste Wim. “In dit vak moet je blijven vernieuwen, ook in deze vreemde tijden. Ron ziet dat en durft het aan. Dat is prachtig om als creatief bureau aan bij te mogen dragen.” 

 

Fotografie: Alexandre Verrier

Met dank aan de belanghebbende partijen:

HIP Studio | Maretti Lighting

Dofine | Ron Gastrobar | Ron Gastrobar Oriëntal Downtown

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief