Home » Sfeervolle grandeur in monumentale woning

Sfeervolle grandeur in monumentale woning

HIP Studio

Door marketing

Luxe, comfortabel en verrassend. Geheel naar wens van de opdrachtgeefster en afgestemd op het leven van de bewoners. Een toonbeeld van oogstrelende elegantie en creatief vakmanschap. Sfeervol hedendaags wonen, waarin het rijke verleden van het monumentale pand op prachtige wijze is verweven. Een uniek thuis in het hart van Utrecht.  

badkamer

De opdrachtgeefster schakelde het gerenommeerde HIP Studio in om het voormalige kantoorpand van vier verdiepingen – zowel het exterieur als het interieur is monumentaal – te transformeren naar een warme, rijke, persoonlijke en unieke leefomgeving, waarbij klassieke elementen die het pand rijk is in ere hersteld dienden te worden. En dus ontwaren we tijdens onze ontdekkingstocht door de royale woning onder meer een terrazzovloer op de begane grond, sierlijk lijstwerk en prachtige lambriseringen. Oogstrelende elementen die worden versterkt door de grote hoogtes van de verdiepingen en de royale lichtinval in het pand. Ronduit indrukwekkend is het open trappenhuis, dat is verrijkt met een fabelachtige hanglamp van Maretti, die samen met Maxine Hoopman – eigenaresse van HIP Studio – is ontworpen. Het designobject is in de nok van de woning bevestigd en beslaat meerdere verdiepingen. Een waar kunstwerk. 

hal
woonkamer

Riante leefkeuken  

Aan de voorzijde op de begane grond ontwierp HIP Studio een royale leefkeuken, waarin marmeren bladen, donker eikenhout en warme bronstinten samen voor een heerlijk sfeerbeeld zorgen. Het zitgedeelte aan het kookeiland, de wijnklimaatkast en het luxe barretje maken van de exclusieve keuken de perfecte setting voor een gezellige avond met familie en vrienden. De sierlijke wandbekleding bij de eetkamer en het comfortabele meubilair en de prachtige stoffen in de living maken het prachtige plaatje op de begane grond compleet. De diverse toiletten met elk een andere verrassende en kleurrijke uitstraling geven het interieur een vrolijke toets.  

 

keuken

Zichtlijn als prachtig cadeau  

Het indrukwekkende trappenhuis – de muren zijn voorzien van een spannend behang – leidt onder meer naar het privédomein van de opdrachtgeefster. Aan de tuinzijde situeerde Maxine de slaapkamer, in het hart van de verdieping de dressing en aan de straatzijde de luxe badkamer met een prachtige natuurlijke lichtinval. Als de opdrachtgeefster de schuifdeuren tussen de vertrekken opent, ontstaat een fraaie zichtlijn van de achter- naar de voorgevel. Een sublieme touch in het toch al zo indrukwekkende interieur.  

 

toilet

Fotografie: Patrick Meis

De volgende partijen werkten mee aan dit project: 

HIP Studio | Groeneveld & Poirot Interieurbouw BV | Porcelanosa | Grillo Natuursteen B.V.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief