Home » Sfeervolle omarming

Sfeervolle omarming

Architectenbureau Drijvers

Door Aty Verschuren

Architectenbureau Drijvers onderwierp de statige villa uit 1779 aan een grondige metamorfose, waarbij enkele historische elementen in ere werden hersteld. Thans ademt het interieur warmte, klasse en een prettige stoerheid. Geheel naar wens van de bewoner gebruikte interieurontwerpster Sylvia Drijvers-Merschmann grote gebaren en rijke en natuurlijke materialen en bereikte daarmee het sfeerbeeld van zijn dromen. “Mijn huis is mijn thuis geworden, dus we kunnen het samenwerkingsproject zeker succesvol noemen”, aldus de opdrachtgever.  

De sierlijke lange gang past perfect bij het statige voorkomen van het historische pand. De marmeren vloer ademt allure en exclusiviteit en combineert op fraaie wijze met het zachte kleurenpalet en het in het toilet en de garderobe toegepaste leer. De riante, verouderde spiegel zorgt voor een nog ruimtelijker gevoel in de entreeruimte. Aan de linkerzijde van de lange gang vinden we de landelijke keuken, die is voorzien van authentieke plavuizen en waarin de oude schouw en het deurtje naar de bijkeuken in ere zijn hersteld. In de riante schouw plaatste Sylvia een houtkachel als extra sfeermaker. Op de haardbalk van de schouw in de keuken is in reliëf een weegschaal gekerfd en is de spreuk ‘HOB FAC ET VIVES (doet dit en gij zult leven) te lezen. Ook het grove stucwerk draagt bij aan de heerlijke sfeer in de ruimte.  

Geen spijt van samenwerking  

Sylvia Drijvers-Merschmann staat samen met architect Niels Drijvers aan het hoofd van Architectenbureau Drijvers, dat al meer dan zeventig jaar bestaat. Leuk detail is dat vader – en zeer ervaren architect – Fons Drijvers in 1969 al de eerste verbouwing van het pand heeft getekend.  Niels: “Wij begeleiden opdrachtgevers op een persoonlijke, intensieve, maar vooral professionele wijze. Moderne en traditionele architectuur gaan hand in hand en komen samen tot een op de locatie optimaal afgestemd ontwerp. Daarbij kunnen we totaalconcepten aanbieden, waardoor in- en exterieur precies op elkaar zijn afgestemd. Een hoog kwaliteitsniveau met gevoel voor detaillering staat centraal bij ieder bouwplan.” En dat levert tevreden opdrachtgevers op. Zoals bijvoorbeeld de bewoner van de prachtige villa die in de omgeving bekend staat onder de naam Het Broothuys. “De samenwerking met Architectenbureau Drijvers was meer dan uitstekend. Het bureau heeft goed geluisterd naar mijn beschrijving van de sfeer die de woning moest uitstralen en heeft daar een prachtige invulling aan gegeven. De opties hebben we samen goed doorgesproken en daaruit hebben we gezamenlijk keuzes gemaakt. Bij eventuele aarzeling van mijn kant liet ik de voorkeur van het bureau prevaleren en daar heb ik bepaald geen spijt van.” 

Eyecatchers  

Net als in de rest van de woning word je in de rijk ingerichte living en dining – beide ruimtes liggen in het verlengde van elkaar – omarmd door een heerlijke sfeer. Warme en natuurlijke materialen gaan een perfecte huwelijk aan met het comfortabele (maatwerk)meubilair en de historische elementen die in ere zijn hersteld. De indrukwekkende stalen maatwerkkast is voorzien van leer van Alphenberg en vormt samen met de halfronde eetbank en de riante bank in de zithoek de eyecatcher in deze prachtige leefruimte.  

Fotografie: Peter Baas

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Architectenbureau Drijvers | C.W. Rustiek | De Opkamer | Van Zon interieurbouw | Alphenberg Leather

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief