Home » Sfeervolle woning met ‘hotel chic’-uitstraling en luxueuze wellness

Sfeervolle woning met ‘hotel chic’-uitstraling en luxueuze wellness

MIRA Interieur & Meubelontwerp

Door Stagiair

Midden in de bosrijke omgeving van Apeldoorn staat deze familievilla. Overdag lijkt het er door de vele grote ramen haast alsof je buiten zit, ’s avonds creëert het interieur er een warm gevoel

De eigenaren van deze villa hadden grootse verbouwplannen met hun woning. Ze hadden zelf al een duidelijk beeld van hun wensen en lieten alles zelf realiseren, maar vroegen MIRA Interieur & Meubelontwerp om mee te denken over de nieuwe inrichting. Daarnaast ontwierp MIRA, op aanvraag van de opdrachtgevers, een luxe wellness. 

Samenwerking tussen bewoners & Mira 

Al bijna dertig jaar richt Mira Nasruddin, interieurontwerper en eigenaar van MIRA Interieur & Meubelontwerp, huizen in voor het midden- en hoogsegment. Voor deze villa werkte ze nauw samen met de bewoners: een echtpaar en hun zoon. Samen creëerden ze een nieuwe inrichting: een grote leefkeuken met uitzicht over de riante tuin en het bos, een ruim opgezette woonkamer met een fijne zithoek, een werkplek en een koffiehoekje en een slaapkamer met ‘hotel chic’-gevoel.

Functie en vorm gaan hand in hand 
Hoewel de functie bij MIRA altijd voor de vorm gaat, werken die twee aspecten vanzelfsprekend samen. Dat geldt ook voor deze opdracht: “De eigenaars houden van reizen en leven graag in luxe. Dat wilden ze terugzien in het interieur. Het moest comfort en luxe uitstralen en tegelijkertijd gezellig zijn, vertelt Mira. De buitenzijde van het huis werd volledig opgeknapt en gemoderniseerd. Overdag komt veel licht de woning binnen en kijk je via alle ramen uit op de mooie bosrijke omgeving, maar ’s avonds is het binnen warm en donker. Met haar ontwerpen streeft MIRA naar dat typische ‘thuisgevoel’ van een ruimte, ongeacht of dat een woonhuis, werkplek of openbare ruimte is. De ruimte moet passen als een handschoen, voelen als een warme deken.  

Puur, warm en duurzaam 
Een interieur van MIRA is te herkennen aan de manier waarop visie en uitvoering naadloos in elkaar overgaan. De ontwerpen zijn telkens vernieuwend, maar altijd persoonlijk, functioneel, warm en puur. Binnen en buiten moeten met elkaar in balans zijn. Zo zijn de binnen- en buitenruimte van dit project nauw met elkaar verbonden en heerst overal in de woning hetzelfde “cozy gevoel”, zoals Mira het zelf uitlegt. 

Een natuurlijke uitstraling 
Dat gevoel wordt onder andere gecreëerd door de materialen waarmee MIRA werkte. Ze richtte de woning wat kleuren en materialen betreft zo natuurlijk mogelijk in, onder andere met leisteen in de wellness en de slaapkamer, marmer bij de haard en behang van Arte. Mira legt uit: “Het merendeel van wat je ziet is maatwerk. Zo is het lichtplan heel speciaal. Eerst maken we een indeling van de ruimte. Als we daarmee klaar zijn, denken we na over licht. De opdrachtgevers van dit project kozen voor indirect licht. De uitwerking daarvan is onder andere te zien in de woonkamer: we maakten een koof rondom het plafond waardoor je de LED verlichting niet kunt zien.”   

Een bijzondere specialisatie 
Behalve interieurontwerper is Mira ook sauna-architect. Daardoor weet ze esthetiek en techniek perfect te combineren. Samen met Ambiance Wellness realiseert ze wellnessprojecten, waaronder de inpandige wellness die de opdrachtgevers van deze Apeldoornse villa lieten maken. Loop je via de trap naar het souterrain, dan tref je daar de ruime wellness aan met zwembad, sauna, koelstraat & fitness, die net zo gezellig aanvoelt als de rest van het huis. Vanuit de tuin kun je zo de wellness in lopen en als je in het zwembad ligt, kijk je naar bosrijke omgeving. Daarnaast heeft het zwembad – van tien bij vier meter – een maatwerktrap met verlichting en kun je tegen de stroming in zwemmen, aldus Mira. “Even helemaal tot rust komen in een eigen wellness; meer ontspannen dan dat gaat het niet worden. 

De volgende partijen werkten mee aan dit project: 

MIRA Interieur & Meubelontwerp | De Meubeliers | Ambiance Wellness | Quooker

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief