Home » Shoppen in internationale sferen

Shoppen in internationale sferen

Door niek@excellentmagazine.nl

Lotte Drijvers haar modedroom ging in vervulling

In het hipste en gezelligste straatje van Eindhoven liet Lotte Drijvers met de opening van haar nieuwe en maar liefst 350 m2 grote dames-modewinkel haar grote droom werkelijkheid worden.

Op basis van haar wensen creëerde designer Maike Borst – eigenaresse van Studio & Space – een inspirerend, elegant en warm interieur, dat een bijzonder podium biedt aan de high-end merken die ByLotte verkoopt.

“Van klanten hoor ik dat de sfeer internationaal en tegelijkertijd huiselijk aanvoelt. En dat is precies wat we voor ogen hadden”, lacht Lotte aan de deur van haar droom aan de Eindhovense Kleine Berg.

Sprekende indentiteit

Het interieur is onder leiding van Bouwaccount in samenwerking met Verschuren Interieur- bouw uitgevoerd en benadrukt de unieke, eigen identiteit van BYLOTTE. Tevens vormt het een inspirerende omgeving voor de luxe kleding.

Identiteit komt terug in het interieur

Om de identiteit van Lotte in het interieur te verwerken, heb ik gekeken hoe zij zich profileert op social media. Wat me opviel was dat ze de ene dag supervrouwelijk is gekleed en de volgende dag lekker stoer en casual. Eigenlijk een toonbeeld van de moderne vrouw. Daarop geïnspireerd, speelt het interieur van de winkel ook met contrasten.

Zo is de monochrome basis kalm, sober en voorzien van zware en in microcement uitgevoerde volumes, terwijl glooiende gordijnen, warm afrormosia – duurzaam Afrikaans hout – en ronde vormen zorgen voor de zachtheid en vrouwelijkheid in het interieur”, legt Maike uit.

Relaxte vibe

De absolute eyecatcher in de bijzondere winkel is volgens haar het plafond. “Het akoestische spuitwerk heeft de uitstraling van papier-maché en heeft veel textuur. De kleur is afgestemd op de kleuren van de vloer en de wanden, waardoor een prachtige eenheid ontstaat.”

Het resultaat is een elegante omgeving, waarin de invloeden van de door Lotte geliefde jaren ’70 hier en daar zichtbaar zijn, die de ontwikkeling en kwaliteit van BYLOTTE weerspiegelt en een warm welkom vormt voor haar klanten. Het toegepaste meubilair zorgt samen met de geserveerde drankjes en de vriendelijke omgang met de klanten voor een heerlijke, relaxte vibe.

Verbindende factor

“Studio &Space is gebouwd op de passie om deze wereld mooier te maken. Meer inspirerend. Meer bewust en meer verbonden. We creëren ruimtes en ervaringen die jouw dromen en verhalen tot leven brengen.”

“Authentieke ruimtes die je verbinden met de dingen waar je echt om geeft. Van commerciële ruimtes tot woonruimtes, tijdelijk of permanent, in binnen- of buitenland. Wij vertalen jouw dromen naar een concept dat uniek is voor jou, van het grotere plaatje tot in de kleinste details.”

Fotografie: Thibault de Schepper.

Met dank aan de belanghebbende partijen: 

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief