Home » Start met de eerste bouwtekening

Start met de eerste bouwtekening

Door admin

Een eigen recreatiewoning laten bouwen

Zo gaat dat in zijn werk!

Droom je er al enige tijd van om je eigen recreatiewoning te laten bouwen? Er zijn verschillende stappen die doorlopen moeten worden bij een dergelijk project. Heb je bijvoorbeeld al een stukje grond gekocht voor de recreatiewoning?

Kies je ervoor om de woning volledig vanaf de grond op te bouwen, of wil je een bestaande recreatiewoning aanpassen naar jouw wensen? In dit artikel nemen we je mee langs de stappen die bij de bouw van een vakantiehuis doorlopen moeten worden.

Geld voor de aankoop van een stuk grond en bouwwerkzaamheden

Het laten bouwen van je eigen recreatiewoning start met het verzamelen van voldoende budget. Je kunt de aankoop van de grond en de bouwwerkzaamheden uit eigen portemonnee betalen, of hier een hypotheek voor afsluiten.

Schakel een hypotheekadviseur in om je te laten adviseren. Mocht je al over een stukje grond beschikken, dan is het zaak om naar de exacte grenzen hiervan te kijken. De kadasterkaart komt hierbij goed van pas! Op basis van de gegevens op de kadastrale kaart kun je starten met een eerste bouwtekening.

Zelf bouwen of een aannemer inschakelen

Voordat je start met de uitwerking van de bouwtekeningen dien je de keuze te maken tussen het zelf uitvoeren van bouwwerkzaamheden of het inschakelen van een aannemer. Een aannemer beschikt doorgaans over de contacten om de bouw van je recreatiewoning soepel te laten verlopen.

Schakel daarbij een architect in om de woning te laten ontwerpen. Vaak komt hierbij meer kijken, dan op voorhand gedacht wordt. Daarbij kan een architect inspiratie bieden, op momenten dat je zelf vastloopt. Wanneer de plannen voor de recreatiewoning concreet zijn, kun je hier een vergunning voor aanvragen bij de gemeente.

Aan de slag met de bouwwerkzaamheden

In de laatste fase wordt de vakantiewoning gerealiseerd. Een moment om naar uit te kijken, na alle voorbereidingen die je hebt moeten treffen. Neem regelmatig een kijkje op de bouwplaats, om te zien of alles volgens plan verloopt. Daarbij biedt dit je de mogelijkheid om tijdig in te grijpen als werkzaamheden niet volledig volgens plan worden uitgevoerd. Het is erg lastig om fouten op de bouwplaats in een later stadium nog te herstellen.

Niet onbelangrijk: zorg dat je goed verzekerd bent! Zowel bij het zelf uitvoeren van de bouwwerkzaamheden, als bij het uitbesteden van deze klussen aan een aannemer. Je wilt rugdekking hebben op het moment dat er fouten worden gemaakt.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief