Home » Statig en stijlvol wonen aan de Maas

Statig en stijlvol wonen aan de Maas

Niels Maier

Door marketing

In de Maastrichtse wijk Wijck transformeerde interieurarchitect Niels Maier een voormalige kantoorvilla en het naastgelegen paviljoen tot een moderne, luxe en royale villa. Het open karakter en de vele raampartijen zorgen samen met het designmeubilair, het op maat ontworpen en sfeerverhogende lichtplan, oogstrelende materialen en de diverse kunstwerken voor een serene, hoogwaardige en aansprekende setting. Minimal luxury in optima forma. Het zijn de prachtige locatie aan de Maas, de grootsheid van de transformatie en de hoogwaardige afwerking – zowel visueel als bouwtechnisch – die Maastrichtenaar Niels Maier in dit project zo aanspreken.

In het voormalige kantoordeel is de historie van het pand nog duidelijk voel- en zichtbaar. De kleurrijke glas-in-loodramen, de authentieke trappartij en het stijlvolle lijst- en pleisterwerk zijn in ere hersteld en geven de rijke uitstraling van de woning extra cachet. Ook de klassiek ogende, door Niels op maat ontworpen schouwen in de woning dragen hieraan bij.

Connectie met de Maas

In de living smelten het fraaie designmeubilair – de koperen tafel is op maat ontworpen –, de hoge plafonds en de bijzondere haardpartij samen tot een droomplaatje dat comfort, luxe en geborgenheid ademt. In het voormalige paviljoen ontwierp Niels een imposante open leefomgeving, die ruimte biedt aan de designkeuken, het eetgedeelte en het door Niels ontworpen daybed. Doordat de keuken als los element in de ruimte is geplaatst, wint het object aan kracht. De hoogte van de achterwand beslaat niet de gehele hoogte van de ruimte, waardoor ook hier het natuurlijke daglicht prachtig naar binnen valt en er een optimale connectie met de voorgelegen Maas en de stad Maastricht is.

Badkamer als eyecatcher

De statige trap in de royale hal – het marmer op de vloer zocht Niels samen met de opdrachtgevers in Italië uit – leidt naar het privédomein van de bewoners. De absolute eyecatcher op deze verdieping is de met rijke materialen vormgegeven badkamer, waarin Niels het losstaande bad op een podium van keramiek plaatste, dat subtiel vanaf de vloer wordt aangelicht. Nemen de bewoners in de hal de moderne trap naar beneden, bereiken ze onder meer de toiletruimtes, het gastenverblijf en de gym. Weer een verdieping lager situeerde Niels in een voormalige archiefruimte de wijnkelder.

Tekst: Sander Lemmens

Fotografie: Thomas De Bruyne / cafeine.be

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Niels Maier interior design | Leunissen Interieurbouw

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief