Stijlvol maatwerk interieur

Sluit naadloos aan

De bewoners van het prachtig gelegen huis gaven binnenhuisarchitect Tim Damme en zijn creatieve team Carte Blanche voor het ontwerp en de inrichting van hun woning vol historie.

Het resultaat is een stijlvol en tijdloos interieur dat aansluit op het pand, de omgeving, dé leefwijze en de smaak van tevreden opdrachtgevers.

Comfortabel maatpak

“Een goed interieur is als een comfortabel maatpak. Als u na een lange werkdag thuis op de bank ploft moeten er geen elementen zijn waar u u aan stoort. Alles moet kloppen. Wij kunnen de klant helpen om zijn of haar woonwens te vertalen in een interieurontwerp. Mensen kunnen daar zelf erg tegenop zien, maar onze ideeën maken hen net zo enthousiast als wij zijn. Dat is mooi om te zien”, geeft de huidige eigenaar van het in 1924 opgerichte familiebedrijf aan.

“Onze passie voor interieurontwerp zit letterlijk in de genen. Opa Damme legde met zijn meubelstoffeerderij het fundament voor onze huidige diensten. Een echte ondernemer met hart voor zijn klanten. We zijn bijna een eeuw verder, maar passie, kwaliteit en ambacht zijn nog altijd onze sleutelwoorden.”

Passie en vakmanschap

In de stijlvol ingerichte showroom van Damme interieur vindt u een mix van de internationale toonaangevende merken op interieurgebied, aangevuld met meubels die het familiebedrijf naar eigen ontwerp laat vervaardigen in het meubelatelier. Aldaar wordt nog op ambachtelijke wijze gewerkt. Een bank op maat, met een vulling die voldoet aan een specifiek zitcomfort, of een antieke stoel opnieuw stofferen? Alles is mogelijk in de stoffeerderij van Damme interieur.

Het bedrijf dat drijft op passie, creativiteit en vakmanschap. Ook beschikt Damme interieur over een zeer uitgebreide collectie vloerbedekking, een ruim assortiment houten vloeren en parket en een internationale stoffen-collectie, die een riante keuze qua textuur en dessin biedt.

Stappenplan

Een goed interieurontwerp begint bij een sterke basis. Die basis leggen wij voor onze klanten. Allereerst horen we graag wat de plannen en wensen zijn.

Wat is de huidige situatie en waar wil de klant naartoe? We bespreken de mogelijkheden en wat we eventueel voor hen kunnen betekenen. Vervolgens maken we een afspraak bij de mensen thuis. Daar kunnen we de ruimtes bekijken foto’s maken en vooral goed observeren wat de unieke smaak is. Dat nemen we vanzelfsprekend mee in de stijl van het ontwerp”, beschrijft Tim de eerste fase van het door Damme interieur gehanteerde stappenplan.

Hij vervolgt: “Als het beeld helder is, duiken we onze ontwerpstudio in. We creëren, bedenken, kneden en schaven alle plannen tot een uitgelezen ontwerp. We maken een projectplan inclusief handgetekende ontwerpen van de woning. Als het af is, nodigen we de opdrachtgever uit in onze ontwerpstudio te Oud-Beijerland.

We leggen de plannen en opties voor, inclusief de gekozen stoffen, prints en stalen. Zo krijgt de klant een compleet beeld van zijn nieuwe interieur. Met elkaar zetten we de puntjes op de i. Pas als het plan volledig naar de zin is, gaan we daadwerkelijk aan de slag. Het getoonde interieur laat zien, waartoe dit stappenplan kan leiden. “

Fotografie | Daan Barnhoorn

Realisatie dankzij

Damme interieur