Home » Stijlvol maatwerk-interieur

Stijlvol maatwerk-interieur

Wildenberg interieurarchitectuur

Door admin

De wensen van de opdrachtgevers

Het interieur van de riante en goed onderhouden jaren 30-woning had een hokkerig karakter. Hierdoor ontbrak het aan ruimtelijkheid die de opdrachtgevers wensten.

De complete binnenzijde van de woning ging op de schop. Op basis van de wensen en dromen van de opdrachtgevers ontwierp Wildenberg interieurarchitectuur een stijlvol maatwerk-interieur.

Het creatieve bureau tekende verder voor het technisch ontwerp en de bouwbegeleiding. Om meer connectie met de sfeervolle tuin te krijgen, is de woning aan de achterzijde verrijkt met een aanbouw.

Interieur met een ruimtelijk karakter

Al bij binnenkomst is het ruimtelijke karakter van het nieuwe interieur voel- en zichtbaar.

“We hebben de hal vergroot en brachten een vide in de ruimte aan, wat zorgt voor een waanzinnig effect”. Legt interieurarchitect Stan van den Wildenberg uit.

De eigenaar van het creatieve bureau Wildenberg Interieurarchitectuur vervolgt: “De bouwkundige binnenmuur van de hal is verdikt, waardoor in die want extra opbergruimte is ontstaan. Deze bouwkundige kern lijkt los te staan van het plafond ”“ de subtiel geplaatste verlichting versterkt dat beeld ”“ en vormt het centrale punt in de woning”.

Sfeerverhogende roomdivider

Aan de voorzijde van de historische woning situeerde Wildenberg Interieurarchitectuur de stijlvolle living en de studeerkamer. De stalen schuifdeuren zorgen voor een visuele verbinding tussen beide ruimtes en laten het daglicht op een speelse wijze de woonkamer binnenvallen. De living vloeit over in de keuken die achter in de woning ligt.

De doorkijkhaard tussen de twee ruimtes geldt niet alleen als sfeermaker, maar fungeert ook als stijlvolle roomdivider. Hierdoor ontstaat er een gevoel van geborgenheid op de begane grond.

De eikenhouten vloer ”“ in een visgraatplatform gelegd ”“ en de lange wand, die van de erker aan de voorzijde tot aan de achtergevel strekt en is voorzien van fraai verlichte nissen, zorgen voor een stijlvolle verbinding tussen de living en de door Wildenberg Interieurarchitectuur ontworpen maatwerkkeuken.

Het riante kookeiland is uitgevoerd in Corian en de imposante kastenwand is afgewerkt met fineer van de houtsoort wengé. Tussen de kwastenwand en het eiland in is een vloer van leisteen gelegd.

Het privédomein

Stan: “De prachtige gerenoveerde zolder geldt als het privédomein van de opdrachtgevers. In het imposante blok in het midden van de ruimte bekleed met stijlvolle tegels uit de collectie van Piet Boon ”“ bevinden zich de sauna, het Turkse stoombad, het toilet en een dubbele douche. Het maatwerkmeubel waarop de dubbele wastafel is bevestigd, loopt als dressoir door en gaat over in de achterwand bij het bed. De grote kastenwand staat os van het dak en lijkt te zweven. Deze subtiele touch in het interieur wordt geaccentueerd door de verlichting tussen het dak en het maatwerkmeubel

Fotografie: Peter Baas.

Bekijk het volledige project van Wildenberg interieurarchitectuur

 

Met dank aan de belanghebbende partijen:

Jan Jongejans Interieurbouw | Van Manen haarden & kachels

Bouwbedrijf Prinsen B.V.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief