Home » Stijlvol rustpunt aan de kust

Stijlvol rustpunt aan de kust

Studio Michiel de Zeeuw

Door Stagiair

Voor een gezin dat in het buitenland woont, ontwierp Studio Michiel de Zeeuw een sfeervol en comfortabel rustpunt aan de Nederlandse kust. Omgeven door zee, strand, duinen en een pittoreske badplaats ervaren de eigenaren tijdens hun verblijf in ons land in alle rust het ultieme vakantiegevoel. Een heerlijke privéomgeving met de luxe van een suite in een tophotel.  

De indeling van het nieuwbouwappartement lag bij het begin van de ontwerpfase van Michiel al vast. Wel kon de bevlogen designer nog voldoen aan de wens om van de twee royale privéruimtes drie slaapvertrekken te maken, zodat de beide zoontjes van het echtpaar elk een eigen slaapkamer hebben. Het dagelijkse leven speelt zich af in de grote leefruimte, waarin het gezin relaxt, kookt, eet en gewoon van het leven geniet. En waarin het optimale zicht op de natuurrijke omgeving, het verrassende maatwerk en het spel van de binnenvallende zonnestralen met het donkere kleurenpalet voor een heerlijk sfeerbeeld zorgen.  

Woonrituals  

Belangrijke onderdelen van het handschrift van Michiel de Zeeuw zijn de diversiteit en het vermogen om zich in te leven in de belevingswereld van zijn opdrachtgevers. Het ontwikkelen van een sterk interieur in goede samenspraak met zijn klant is een van zijn sterke punten. Elk interieur vertelt zijn eigen verhaal, waarin krachtige visuele aspecten met elkaar in balans zijn en samen met overzichtelijke combinaties een dynamische leefomgeving opleveren: een interieur waarin mag worden geleefd en dat op verschillende vlakken heel herkenbaar is door toepassing van vertrouwde evergreens in objecten, meubels en materialen. Michiel: “Een huis is altijd van invloed op je karakter en moet prettig aanvoelen en inspirerend zijn. ‘Woonrituals’ spelen daarbij een grote rol: met wie, wanneer, voor hoe lang en op welk moment van de dag voldoet jouw omgeving aan de manier waarop je hem wilt gebruiken? Elk moment van de dag kan worden verrijkt door de juiste vormgeving. Hierdoor kunnen veel stijlprincipes in verschillende ruimtes de revue passeren, zodat je huis jou keer op keer in al je behoeftes voorziet.” 

Het bijzondere interieur straalt luxe, comfort en schoonheid uit. Studio Michiel de Zeeuw paste rijke stoffen, stijlvol maatwerk en heerlijk comfortabel meubilair toe en combineerde dit alles met fraaie accessoires en sfeerverhogende verlichting. De grote blikvangers zijn het maatwerkmeubel in de living – waarin onder meer een digitale haard is verwerkt – en de verbluffend mooie badkamer.  

Fotografie: Pascal Striebel

De volgende partijen werkten mee aan dit project: 

Studio Michiel de Zeeuw | Macazz | Jacco Bakker – Meubels en Keukens op maat

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief