Stijlvol vakwerk met aluminium puien

Ruimschoots daglicht

Optimale lichtinval dankzij AluK Aluminum B.V. 

Met de transformatie tot woningen en kantoren van Hof Prinsengracht is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de 157-jarige geschiedenis van het Prinsengrachtziekenhuis.

Het midden in Amsterdam, gelegen historische hoofdgebouw transformeerde tot een moderne kantoorruimte, waarbij de karakteristieke monumentale elementen worden gecombineerd met nieuwe toevoegingen. De twee gerealiseerde woonblokken herbergen in totaal tien appartementen, waar luxe stijl en luxe op prachtige wijze samensmelten.

De minimalistische puien van AluK Aluminium B.V. vormen de absolute eyecatchers van deze woningen en bieden de bewoners niet alleen een vrij uitzicht, maar zorgen tevens dat het daglicht ruimschoots toetreedt.

Kwaliteit, service & aandacht

In beide woonblokken zijn luxueuze details toegepast, zoals de witte en natuurstenen entrees en de speciaal ontworpen keramische gevelpanelen.

De moderne, stijlvolle woonblokken en het historische, monumentale kantoorgedeelte vormen samen een harmonieus geheel, wat is gesitueerd rondom de binnentuin naar een ontwerp van Piet Oudolf.

In de zoektocht naar een hoogwaardige partij die ranke, aluminium puien van meer dan drie meter hoog kon realiseren, kwam het betrokken architectenbureau MVSA Architects uit bij AluK Aluminium B.V., het bedrijf dat onderdeel uitmaakt van AluK Group en meer dan 25 jaar actief is op de Nederlandse markt.

AluK Group is een wereldwijde speler in het ontwerpen en produceren van aluminium ramen, deuren en schuifdeuren.

Het familiebedrijf hanteert al zestig jaar traditionele waarden gebaseerd op kwaliteit, service en aandacht voor details en combineert een schat aan ontwerp- en productie-ervaring met kennis en vragen vanuit de markt. Hiermee stemt het de producten van AluK Group af op de behoefte van deze tijd.

Uitzicht

In samenspraak met de architect paste AluK het Infinium-schuifdeursysteem toe. Het maar liefst 3,5 meter hoge systeem strekt van de vloer tot het plafond en biedt ononderbroken uitzicht.

Het moderne meesterwerk is automatisch aangedreven, verrijkt het aanzicht van het gebouw en het leefgenot van de bewoners en toont waartoe AluK Aluminium in staat is.

Met dank aan de professional | AluK Aluminium B.V.