Home » Stijlvol, warm en tijdloos rustpunt

Stijlvol, warm en tijdloos rustpunt

Brendan Bakker

Door marketing

Een tijdloos, licht, ruimtelijk en comfortabel rustpunt. Een warm interieur met een vleugje luxe. Een droomwoning, waarbij de connectie tussen binnen en buiten groot is. Een heerlijke geborgen plek om volledig in te ontspannen. Een oogstrelend thuis. Dat is wat het bureau Design Brendan Bakker voor de eigenaren van de fraai gelegen bungalow – de woning wordt omringd door natuur – met een geslaagde transformatie van het bestaande interieur wist te realiseren.  

De door Brendan Bakker ontworpen indeling verrast en beklijft. De creatieve architect situeerde de stijlvolle maatwerkkeuken in het hart van de woning, tekende de warme en uitnodigende living aan de achterzijde en de intieme eetkamer aan de voorzijde. De tuin zorgt zowel in de living als in de eetkamer voor privacy. Het open karakter van de begane grond zorgt voor een lekkere flow in het geheel, maar de verschillende ruimtes hebben wel een duidelijk eigen karakter.  

Vleugje luxe  

“Door de woning modern in te richten, creëerden we een hedendaags interieur met warme tinten. De zwarte kasten en verlichtingsarmaturen geven het interieur een stukje rauwheid, terwijl de kussens en het karpet een vleugje luxe aan het geheel toevoegen. Het privédomein van de opdrachtgevers heeft de uitstraling van een luxe hotelsuite. Daar pasten we iets donkerdere kleuren toe, waardoor nog meer geborgenheid in de ruimte ontstaat. Het totaalbeeld in de woning is een contemporary interieur dat rust uitstraalt”, aldus Brendan, die onder meer de oogstrelende vakkenkast, de televisiekast, de keuken en het verlichtingsplan op maat ontwierp. De vele raampartijen zorgen voor een heerlijke connectie met buiten en geven de zonnestralen de ruimte om het interieur te verwarmen. Brendan: “De houten lamellen in een zacht, witte kleur brengen een warm diffuus daglicht in de woning.”  

Eyecatchers  

“De eyecatchers in de woning?”, herhaalt hij de vraag. “De vakkenkast in de living is zeer populair op social media en de keuken is ook erg geslaagd. Het reliëf op de keukenkastjes zorgt voor beleving en het stijlvolle Dekton op het eiland en de sierlijke lamp van Maretti geven het totaalbeeld een luxe uitstraling.” 

Unieke projecten 

Brendan Bakker is een Nederlands-Ierse architect die interieur met architectuur verbindt. Zijn ontwerpen hebben een signatuur van tijdloze luxe, comfort en een hoge mate van persoonlijkheid. Met zijn inside-outbenadering wordt functionaliteit, esthetiek en identiteit in evenwicht gebracht. Hierdoor heeft elk ontwerp een eigen verhaal en is elk project uniek. Met een persoonlijke werkwijze en ruim vijftien jaar ervaring in architectuur en interieur, combineert Design Brendan Bakker ontwerp, bouw en inrichting in één identiteit. Dit betekent dat het bureau naast de ontwerpwerkzaamheden de realisatie en inrichting volledig op zich neemt. Een totaaloplossing van eerste schets tot oplevering. 

Fotografie: Brendan Bakker

De volgende partijen werkten mee aan dit project: 

Design Brendan Bakker | Maretti Lighting | Belakos | Tapijt & PVC

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief