Home » Stijlvol wonen op niveau

Stijlvol wonen op niveau

Perfecte samenwerking tussen Studio Wim Hoopman en HIP Studio

Door Veerle van Heertum

Comfortabel en verrassend. Sfeer- en stijlvol. Kosmopolitisch en rijk. In opdracht van Rijsterborgh Vastgoed richtte Studio Wim Hoopman in nauwe samenwerking met HIP Studio zeven van de in totaal 88 luxe huurappartementen van de statige Bankrasstaete in Amstelveen in. Dit om te laten zien hoe mooi de appartementen kunnen worden, ter inspiratie of om mensen op slag verliefd te maken zodat ze vervolgens het gedroomde turn-keyappartement direct willen betrekken. Ook tekenden de creatieve bureaus voor de stijlvolle uitstraling van de publieke ruimtes van de woontoren.

De zeventig meter hoge toren ligt in het noorden van Amstelveen in een groenrijke omgeving, met het centrum van de stad en de autosnelweg A9 in de nabijheid. Schiphol, Ouderkerk aan de Amstel en zelfs Amsterdam vinden we op een steenworp afstand. “Wonen in de Bankrasstaete betekent wonen op niveau”, legt de ervaren designer Wim Hoopman uit. De eigenaar van het kersverse bedrijf Studio Wim Hoopman werd door Rijsterborgh Vastgoed benaderd voor deze uitdagende opdracht, waarna hij vol vertrouwen HIP Studio – geleid door zijn dochter Maxine – vroeg om de klus samen te klaren. “Maxine, haar team en ik tillen elkaar naar een hoger niveau, waardoor het eindresultaat nóg mooier wordt.”

De bewoners parkeren de auto in de ruime ondergrondse parkeergarage en de centrale ontvangstruimte op de begane grond heeft de uitstraling van de luxe lobby van een hotel. Het meubilair, de prettige sfeer en de voorzieningen maken de royale ruimte tot een prettige plek om kort te werken of om even te wachten op je bezoek of vervoer. “Het is een prachtig visitekaartje van het gebouw geworden. Net als in de appartementen is in de publieke ruimtes veel aandacht besteed aan akoestiek en door kwaliteitsvolle materialen toe te passen, is het gelukt om eventuele overlast – denk aan het geluid van voetstappen van de bovenburen – tot een minimum te beperken”, aldus Wim, die ons met gepaste trots verder door de woontoren leidt. Nadat we de gemeenschappelijke binnentuin op de eerste verdieping hebben aanschouwd, opent de ervaren vakman de deuren van de zeven appartementen die hij in samenwerking met HIP Studio inrichtte.

De zeven woningen hebben alle een verschillende stijl en uitstraling, maar zijn duidelijk met elkaar verbonden. Ronde vormen, kleurrijke stoffen van gordijnen, kussens en kleden, gewaagde wandafwerkingen en verrassend maatwerk maken de diverse interieurs spannend, onderscheidend en kosmopolitisch. De natuurlijke materialen en het hoogwaardige meubilair zorgen voor warmte en comfort. Wim: “Tel daar het fantastische uitzicht en de royale buitenruimtes – voorzien van verschuifbare zonwering en af te sluiten met glazen schuifpanelen – bij op en je weet dat het hier heerlijk wonen is.”

Fotografie: Nadine Schut

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Studio Wim Hoopman | HIP Studio | Dofine | Maretti Lightning | Rijsterborgh Vastgoed B.V.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief