Home » Stijlvolle balans in heerlijk familiehuis

Stijlvolle balans in heerlijk familiehuis

Door Nicole Zaaijer

De Brouwer Binnenwerk

In een voormalig koetshuis realiseerde interieurontwerper Jan-Evert de Brouwer een stijlvol interieur, waarin het verleden van het pand, de persoonlijke woondromen van de opdrachtgevers en rijke en natuurlijke materialen op verrassende wijze samensmelten. “Wij wilden er een fijn familiehuis van maken en dankzij Jan-Evert is dat uitstekend gelukt. Wij zijn dan ook enorm trots op het eindresultaat en kijken terug op een prettige samenwerking”, aldus de gelukkige bewoners.

hal

“Jan-Evert heeft enorm out of the box gedacht en daardoor een compleet nieuwe indeling gecreëerd.  Waar andere architecten de oude ruimtes een nieuwe functie toekenden, heeft Jan-Evert al het bestaande eruit gehaald en is hij helemaal opnieuw begonnen. Hierdoor is binnen de bestaande muren een compleet nieuw huis gebouwd. Toen we zijn eerste schetsen inclusief de nieuwe doorsnede van ons huis zagen, wisten we dat we met hem de verbouwing wilden doen”, kijken de bewoners terug op de start van de samenwerking met ontwerpbureau De Brouwer Binnenwerk.

kunst
hal

De interieurontwerper zorgde met zijn ontwerp onder meer voor balans in de woning en liet de verschillende ruimtes fraai in elkaar overvloeien. De bewoners: “Maar de allergrootste verrassing is toch wel dakraam en het beloopbare glas op de verdiepingen, waardoor natuurlijk licht op prachtige wijze in het hart van de woning valt.”

keuken

Keuken als eyecatcher

De hoogte van de plafonds, de gecreëerde zichtlijnen, het toepassen van eerlijke en stijlvolle materialen en de vele raampartijen zorgen voor een sereen karakter in de woning, waarbij het in enkele ruimtes in ere herstelde houten plafond zorgt voor warmte en geborgenheid. Op de begane grond vormt de maatwerkkeuken een ware eyecatcher. Met zicht op de tuin koken en genieten de bewoners in deze leefruimte, die is voorzien van rijk natuursteen, bijzonder design en een stijlvolle haardpartij. Door de wand richting de achtergelegen bijkeuken niet in zijn geheel dicht te maken, vergrootte Jan-Evert de natuurlijke lichtinval in de keuken.

hal boven
toilet

Ingetogen chique

Ook meer dan bijzonder zijn de royale kantoorruimte en de stijlvolle badkamer. In het kantoor zorgden de metershoge deuren voor een majestueuze entree en dragen de maatwerkkasten en de haardpartij bij aan de prettige sfeer in de ruimte. In de luxe badkamer smelten het rijke natuursteen en het toegepaste hout op fraaie wijze samen, waarbij het hout tevens een link legt met de stijlvolle vloer op deze verdieping. “Het is een modern, ingetogen chique interieur, zonder frutsels en schreeuwerige dingen”, omschrijven de bewoners de stijl van het totaalplaatje. Ze vervolgen: “Maar met mooie bloemen en planten voelt het toch aangekleed en warm. Van alle ruimtes wordt veelvuldig gebruikgemaakt en we genieten hier elke dag weer. Het is een feest om hier te wonen!”

bad

Fotografie: Serge Brison

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

De Brouwer Binnenwerk

Korte Bergweg 9b

1261 ZA Blaricum

Tel: 035-6953484

Floor Styling Vloeren

Korte Bergweg 9B (Alleen op afspraak)

1261 ZA Blaricum

Tel: 06-21861959