Home » Stijlvolle en krachtige perfectie

Stijlvolle en krachtige perfectie

Door admin

Creatief denken

In het aan het Amsterdamse IJ gelegen nieuwbouwappartement stond de basisarchitectuur al vast, toen interieurarchitect Meddia Mohammadi  namens ontwerpstudio Piastrelle startte om de woondromen te verwezenlijken.

Met creatieve oplossingen lukte het de vakman om zonder rigoureuze ingrepen enkele storende factoren op fraaie wijze weg te werken en zelfs onderdeel te laten uitmaken van het prachtige verhaal dat het rijke interieur vertelt.

Uiteraard met grote dank aan de betrokken kwaliteitsbedrijven Marfred Moes interieurbouw, Mixmar Renovetion en Woertman Natuursteen. 

Complete maatwerk

Een lange smalle gang die naar het privédomein en de werk- en gastenkamer leidt, nam veel onbruikbare ruimte in beslag. Dit was samen met een betonnen pilaar in diezelfde ruimte de interieurarchitect een doorn in het oog.

“Door het realiseren van een enorme kastenwand op maat ”“ prachtig met leer bekleed ”“ is de pilaar uit het zicht en hebben we functionaliteit toegevoegd aan de ruimte. Ook loopt de kastenwand door tot in de masterbedroom, alwaar het maatwerkmeubel tevens fungeert als scheidingswand richting de masterbathroom. Tenslotte is de masterbedroom af te sluiten met een op maat gemaakte en zeer stijlvolle taatsdeur van notenhout.”

Ook paste op de andere wand in de lange gang Meddia gouden wandbekleding toe. Die niet alleen een sfeerverhogend karakter heeft, maar tevens zorgt voor akoestiek in de ruimte.

De pentagonen die we in de wandbekleding zien, leggen een fraaie link met de vormentaal van de armaturen en de basiswand in de masterbathroom. Beide wanden samen zorgen voor eenheid in het grote appartement.

Gloed van kleuren

Bij een van zijn bezoeken aan de woning tijdens de ontwerpfase ziet Meddia een weerspiegeling van de zon op het plafond en kijkt naar buiten, waar hij een prachtig kleurenpalet ontwaart.

“Het groene gras, de verschillende kleuren van de bakstenen van de woningen aan de overzijde, het water van de gracht. Een gloed van deze kleurenmix kwam het appartement binnen en ik wist direct dat ik daar iets mee moest doen”, lacht Meddia.

“De mix van kleuren zie je terug in de toegepaste natuursteen Forest Green uit India, waarbij de lijnen die je op de tegels ziet de grachten belichamen.”

Eyecatcher

Tenslotte is de absolute blikvanger in het appartement de masterbathroom, waar rijke materialen samen een prachtig spel spelen.

Meddia: “Het wastafelmeubel is gemaakt van Amerikaans eikenhout, het vlammende blad is van de granietsoort BelvedÁ¨re en de waskom is uit een blok natuursteen gehakt. Puur maatwerk dat op oogstrelende wijze samensmelt.”

“In de doucheruimte zie je weer een wandafwerking met een Pentagon-patroon en pasten we ”“ net als in het toilet ”“ een melange van glasmozaïek toe. Ook in de badkamer en het toilet voor de gasten pasten we hoogwaardige materialen toe en ook deze ruimtes zijn van grote schoonheid.”

Fotografie: Denise Zwijnen

Met dank aan de belanghebbende partijen:

Ontwerpstudio Piastrelle Marfred Moes Interieurbouw Woertman Natuursteen Mixmar Renovetien

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief