Home » Stoere en stijlvolle eetkamer

Stoere en stijlvolle eetkamer

Door Excellent admin

Goed combineren

Stoer en stijlvol gaan moeiteloos samen. Het is een kwestie van goed combineren en een mooie balans vinden. Als beide stijlen jou erg aanspreken, is het vast leuk om een aantal tips en ideeën door te lezen. In het onderstaande artikel lees je hoe je de eetkamer stijlvol kunt inrichten met een stoere touch.

Comfortabele stoelen met stijlvol design

Hoewel design een hele belangrijke rol speelt, staat comfort bij de eetkamerstoelen bovenaan het lijstje. Comfortabele stoelen maken het 5-gangen diner met vrienden en de uitgebreide brunch met het gezin nog aangenamer. Om een mooie mix te maken tussen stoer en stijlvol, moet je goed kijken naar het kleurenpalet. Maak in de eetkamer gebruik van natuurlijke tinten als bruin en beige en zorg voor een stoere twist met zwart of grijs.

Eetkamerbank voor een stoere look

Heb je gekozen voor eetkamerstoelen met een verfijnd design? Dan kun je de eetkamer een robuuste touch geven met een stoere eetbank. Bijvoorbeeld een eetkamerbank met houten zitting en zwarte metalen poten. Je kunt het stoere aspect ook bewaren voor de eettafel en bij dit element juist kiezen voor een stijlvol design. Denk aan een eetbank met een verfijnd onderstel en fluwelen bekleding.

Eettafel als middelpunt van de ruimte

De eetkamertafel is het middelpunt van de ruimte. Denk daarom extra goed na over het materiaalgebruik, design en het formaat. Op het moment zijn industriële eettafels erg populair. Deze tafels zijn te herkennen aan een robuust houten tafelblad en stevige poten. Ben je bang dat het te zwaar zal ogen in een kleine eetkamer? Kies dan voor een variant met een rond of ovaal tafelblad. Dit oogt een stuk luchtiger en hiermee creëer je tegelijkertijd meer beweegruimte.

Belang van de juiste verlichting

Pas ook de verlichting aan op de sfeer van de eetkamer. Heeft de luxueuze en stijlvolle look de overhand? Kies dan juist voor stoere verlichting als contrast. Hang bijvoorbeeld twee zwarte industriële lampen boven tafel. Het liefst een variant met gouden of koperen binnenkant om beide stijlen weer samen te brengen.

Bijpassende decoratie in de eetkamer

Richt je tot slot op de decoratie. Laat alles een samenhangend geheel vormen door bepaalde kleuren en materialen op verschillende manieren te verwerken in de eetkamer. Pas de kleur van de tafelpoten aan op het onderstel van de stoelen, laat de kleur zwart nog eens terugkomen in de fruitschaal op tafel of combineer stijlvolle glazen hanglampen met een grote glazen bloemenvaas.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief