Stoere gezinswoning aan het water

Leefhuis voor een jong gezin

Een jong gezin met een stoere smaak ziet in De Juul Interieurarchitectuur de ideale partij om van de gekochte en prachtig aan het water gelegen woning een fijn leefhuis te creëren. Een huis dat aansluit op hun smaak, woonwensen en het drukke gezinsleven.

Juliëtte van der Hulst, eigenaresse van de Juul interieurarchitectuur stelt vragen, luistert, doorgrondt, schetst, adviseert en na een jaar vol studies, het bedenken van creatieve oplossingen, sloophamers en specialisten die vakwerk leveren, presenteert ze vol trots de door de opdrachtgevers zo gewenste droomwoning op maat.

Maatwerk in de woning

“Alles”, is het even korte als duidelijke antwoord van Juliëtte van der Hulst op de vraag wat aan de binnenzijde van de woning is aangepakt en veranderd. Zowel op de bovenverdieping als op de begane grond hebben we alles gestript. Aan de hand van de woonwensen en het leefpatroon van de bewoners maakte ik een nieuwe indeling van de woning, waardoor diverse muren (deels) zijn gesloopt.

Ook maakten we de zithoek groter door een stuk van de garage af te snoepen. Na het grondige sloopwerk is de woning voorzien van nieuwe binnen- en buitendeuren, vloeren, plafonds en wanden. En uiteraard is ook het sanitair vernieuwd, koken ze in een heerlijke maatwerkkeuken, is de verlichting geheel op de woning afgestemd, is prachtig meubelmaatwerk aan de woning toegevoegd en geven de nieuwe stoffering en wandbekleding het geheel extra sfeer”, aldus de eigenaresse van DE JUUL Interieurarchitectuur, het bedrijf dat dit jaar zijn tiende verjaardag viert.

“En op zolder hebben we nog een dakkapel aan de woning toegevoegd.”

Uitgesproken karakter

“De belangrijkste wensen van de opdrachtgevers waren een grote leefkeuken, waarin ze gezellig met het gezin kunnen eten en met vrienden kunnen borrelen, een duidelijke relatie tussen deze keuken en de eettafel, een knusse zithoek en verder sprak een nis, waarin ze lekker konden zitten om van het uitzicht te genieten, ze aan.”

Door de muur tussen de ruimtes waar thans de keuken en de eettafel zijn gepositioneerd na sloopwerk terug te brengen tot een smalle pilaar, is de gewenste relatie gecreëerd én krijgt de indrukwekkende, en door Juliëtte ontworpen maatwerkkeuken de ruime aandacht die zij verdient.

“Qua kleur- en materiaalgebruik presenteerde ik enkele voorstellen aan de opdrachtgevers. Haast direct kozen ze voor de meest gedurfde en uitgesproken variant. ‘Als we dan toch ons droomhuis geheel kunnen inrichten, doen we het ook direct goed’, was hun redenatie. En als we zo naar het eindresultaat kijken, is het echt een eyecatcher in de woning geworden.”

Een persoonlijk verhaal

Het interieur van de vrijstaande woning aan het water is stoer, robuust en warm. De houten schuifdeur tussen de hal en de bijkeuken, de imposante maatwerkkast – de gewenste nis is in het meubelstuk verwerkt –, de heerlijke haardpartij, de knusse zithoek en zeker ook de stoffering en het behang – uitgevoerd in twee kleuren – gelden naast de keuken als sfeermakers op de begane grond.

“Wat dit een interieur van DE JUUL Interieurarchitectuur maakt?”, herhaalt Juliëtte de vraag. “Dat het persoonlijk is. Als je naar mijn portfolio kijkt, zie je dat de interieurs niet in één bepaalde stijl zijn te vatten. De smaak van de klant is elke keer weer leidend. “

“Het is mijn taak om klanten te laten zien wat voor hen de mooiste en beste oplossing is. In hun stijl. Opdrachtgevers krijgen een compleet ontwerp dat bij hén past, inclusief verrassende, nieuwe elementen die ook wonderlijk goed blijken te passen. Dit kan gaan om de indeling, maar ook om kleur of materiaal. Ik help klanten met het ontdekken van hun stijl, als ze nog niet zo goed weten wat die is.”

“Wel zie je in alle projecten terug dat de interieurs comfortabel, warm en sfeervol zijn en dat ik graag texturen toepas,” aldus de eigenaresse van het in Aerdenhout gelegen bedrijf.

Soepel proces

Ze vervolgt: “Verder zorg ik niet alleen voor een mooi totaalplaatje, maar stuur ik ook de aannemer, meubelmaker en alle andere betrokkenen aan. Mijn klanten neem ik zo veel mogelijk regelwerk uit handen en ik zorg dat ze zo min mogelijk keuzestress hebben. Met mijn ontwerpen weet iedereen – aannemer, meubelmaker, elektricien, stoffeerder – precies wat hij moet doen.”

“Ze roepen geen vragen op. En als die er wel een keer zouden zijn, schep ik duidelijkheid. Korte lijnen, heldere communicatie én de wil van alle betrokkenen om vakwerk te leveren, daar hou ik van tijdens een project. Daar was hier ook zeker sprake van. Het traject van ontwerp tot oplevering verliep soepel en prettig en duurde maar een jaar. “

“De opdrachtgevers wisten goed wat hun wensen waren, waardoor we snel knopen konden doorhakken. Ook zij kijken met plezier terug op het proces. Zeker het feit dat hun eigen inbreng door mij werd gewaardeerd, sprak ze erg aan. In het begin waren ze een beetje bang dat ze mijn ontwerpen strikt moesten opvolgen.”

“Ook als ze bepaalde zaken niet mooi zouden vinden. Maar zo werk ik natuurlijk niet. Als een opdrachtgever iets niet mooi vindt, hoor ik dat graag en is het aan mij de taak om met een oplossing te komen die ze wel aanspreekt. Het feit dat ik zo naar een opdracht kijk, nam de lichte zorgen in de beginfase al snel weg.”

“Nu ze eenmaal in de woning wonen, zijn ze superblij en voelt het echt als hún woning. Een huis dat aansluit op hun woonwensen en past bij het leven van het gezin.”

Fotografie | Marcel Valkema – TADA!

Met dank aan de belanghebbende partijen: 

DE JUUL Interieurarchitectuur | Ton Scholten Tegels&Sanitair

Ralph Kraaivanger (behanger) | Stylschouwen b.v. Haarlem

JUNG schakelmateriaal | Aannemersbedrijf Van der Worp BV