Strak, modern én klassiek

Sierlijke vormen en lijnen

De fraaie vorm, het sierlijke metsel- en het strakke stucwerk, de warmte van het toegepaste hout en het horizontale lijnenspel – dat doet denken aan de stijl van gerenommeerde en vooroorlogse architecten Willem Dudok en Frank Lloyd Wright – in combinatie met de verticale raampartij maken deze in een historische dorpskern gerealiseerde nieuwbouwwoning bijzonder en intrigerend.

Monumentaal dorpsgezicht

Verantwoordelijk voor het ontwerp is Gerard Plug. “De keuze viel op Maas Architecten, omdat zij ruime ervaring hebben met het ontwerpen van vrijstaande woningen voor particulieren en heel mooie referentiewerken konden laten zien.”

“Maas Architecten ontwerpt strakke woningen die iets extra’s hebben en warmte uitstralen. Dat sprak ons aan”, verklaren de bewoners de keuze voor het in Lochem en Zeist gevestigde bureau.

Prettige samenwerking

“Ons huis ligt in een straat met een monumentaal dorpsgezicht. Dat houdt in dat het ontwerp moest worden getoetst door Monumentenzorg. Gerard Plug – vanaf de start van de samenwerking met Maas Architecten onze vaste architect – heeft ons hierbij goed geholpen”, kijkt de opdrachtgever terug op de prettig verlopen samenwerking.

Hij vervolgt: “Ook was het fijn om samen met hem te sparren en zo tot een ontwerp te komen. Dat maakt dat het uiteindelijk ook echt ons huis is geworden, waarin we onze eigen ideeën terugzien.”

Aan alle wensen met betrekking tot functies en ruimtes is in de woning voldaan. Zo zijn onder meer twee badkamers, een kantoor en een domein voor de zoon des huizes in het huis ondergebracht.

Maas Architecten ontwerpt bijzondere woning in historische dorpskern

Asymmetrische kasten op maat

Realisatie dankzij Van Dam Interieurbouw 

Geheel naar wens van de bewoners realiseerde Van Dam Interieurbouw de asymmetrische en in eiken gefineerd MDF uitgevoerde kasten in de woning. Door de meubelstukken met een donkere olie af te werken, voegt het maatwerk sfeer en warmte toe aan het totaalplaatje.

Het door eigenaar Arjon van Dam in 2006 opgerichte bedrijf is gespecialiseerd in het maken van een inrichting die aansluit op de wensen van de opdrachtgevers.

Het veelzijdige portfolio van het in Oudewater gevestigde Van Dam Interieurbouw toont onder meer prachtige maatwerkkeukens – van landelijk en modern tot robuust –, stijlvolle badkamermeubels en sfeerverhogende meubels. Ook voert het bedrijf tot grote tevredenheid van eerdere opdrachtgevers renovatieprojecten uit en richt het complete woningen in.

“Het hechte team van acht personen bestaat uit zowel mannen als vrouwen en kenmerkt zich door vakmanschap, enthousiasme, creativiteit en ervaring. Hiernaast hebben wij een uitstekend luisterend oor dat in combinatie met ons inlevingsvermogen voor mooie ontwerpen en tevreden klanten zorgt. Wij kunnen alle woondromen waarmaken”, aldus de gedreven Arjon, die aanstipt dat Van Dam Interieurbouw het gehele traject op zich neemt. Van ontwerp tot realisatie en plaatsing.

Afsluitend: “Vanzelfsprekend werken wij uitsluitend met producten van hoogwaardige kwaliteit en realiseren wij elk project in zowel de residentiële als de commerciële markt met uiterste precisie en vakmanschap.”

Licht, modern en warm

De drie verdiepingen tellende woning oogt statig en stijlvol. De strategisch gesitueerde raampartijen zorgen aan de voorzijde voor voldoende lichtinval – de metershoge, verticale raampartij bijvoorbeeld zorgt ervoor dat de imposante trap fraai wordt belicht – en waarborgen tevens de door de bewoners gewenste privacy.

Aan de achterzijde staan de bewoners door het vele glas in optimale verbinding met de diepe achtertuin.

De bewoners:“Gerard ontwierp van binnen naar buiten en keek heel goed naar de kavel, de ligging en de bezonning. Aan de hand van deze bevindingen ontwierp hij de eerste contouren. De kavel is smal en diep. Door uit te gaan van een lange as, waar de ruimtes aan weerszijden zijn geplaatst, is er een heel prettig, speels huis ontstaan.”

“Het past precies bij onze wensen: veel licht, binnen is met buiten verbonden en het totaalbeeld kent een modern en toch ook warm karakter. De aan de achterzijde gerealiseerde verdiepingshoge puien voelen voor ons echt als een bijzonder cadeau. Het licht is daar schitterend en het uitzicht op de wolkenpartijen verveelt ons nooit.”

Fotografie | Raphaël Drent

Met dank aan de belanghebbende partijen:

Maas Architecten Lochem | Maas Architecten Zeist

Van Dam Interieurbouw | Stalendeuropmaat.nl