Strakke, moderne zonwering door Livium

Ondanks het gure weer van nu is het wel dé tijd om na te denken over zonwering deze zomer. Zeker als je bedenkt dat het ook nog wat tijd kost om dit te realiseren. Als je het doet, kun je het maar beter gelijk goed doen.

Nieuw Zeeland
En daardoor komen we terecht bij dit merk: Livium. Dolf van den Maagdenberg, directeur en oprichter van Livium, deed zijn idee voor het merk op in Nieuw Zeeland. Een continent vol nieuwe mogelijkheden, hoge welvaart en een relaxte levensstijl. De zon brandt er bijna het gehele jaar waardoor het bij uitstek de plek is voor goede zonwering. Niet vreemd dus dat hier de beste concepten vandaan komen.

       

Louvredaken
Tijdens zijn verblijf in Nieuw Zeeland werd Dolf gegrepen door de uitstraling van de louvredaken. Deze open constructies zorgen ervoor dat zon en schaduw tegelijkertijd naar binnen valt, zoals je het zelf wilt. Regent het, dan draai je de louvres dicht en zit je beschut. Samen met een jeugdvriend was hij zo enthousiast hierover dat ze het mee naar Nederland hebben genomen.

De louvredaken zorgen voor het ultieme spel tussen schaduw en licht. Ze reduceren het daglichtverlies in de woning van een veranda of overkapping. Daarnaast zijn ze perfect in te zetten als zonwering tijdens de prachtige, zonnige dagen. De louvredaken worden volledig aangepast naar de stijl van de woning.

Louvrepanelen
De louvrepanelen zijn uitstekend te gebruiken in kozijnen, maar kunnen ook gebruikt worden als afscheiding in de tuin of terras. De panelen zijn 180 graden te draaien waardoor ze voor volledige privacy of zonwering kunnen zorgen. Daarbij geeft het natuurlijk ook een strak en modern gevoel aan de woning.

    

    

Shutters
En wat zou een bedrijf zoals Livium zijn zonder bijpassende shutters. Als dé specialist in aluminium louvre-systemen hebben ze duurzaam aanbod voor buitenshutters ontwikkeld. Het design doet zich ten goede aan de woning en zorgt voor nog wat extra cachet. De shutters zijn alleen buiten te gebruiken en ter vervanging van gordijnen of luxaflex. Je kunt zowel vaste als verstelbare shutters laten plaatsen.

 

Ook toe aan zo’n prachtige zonwering of afscherming aan huis? Kijk dan wat Livium voor jou kan betekenen!