Home » Een sfeervol, persoonlijk en modern thuis

Een sfeervol, persoonlijk en modern thuis

Studio Broekhuis Interieurarchitectuur

Door marketing

De opdrachtgevers wensten een stijlvolle, ruime, levensloopbestendige nieuwbouwwoning, die privacy en geborgenheid biedt en is voorzien van een warm, ingetogen chic en modern interieur”, aldus interieurarchitect Francisca Broekhuis. Haar in 2002 gestarte bedrijf Studio Broekhuis ontzorgde de bewoners van a tot z – van de keuze voor het kleurenpalet tot de bouwbegeleiding – en tekende voor zowel het interieur- als het exterieurontwerp. Het resultaat? “Een woning die verrast, verwarmt en voelt als een heerlijk thuis. 

Waar bij het ontwerp van een nieuwbouwwoning veelal wordt gestart met het ontwerp van het exterieur, draait Francisca dat graag om. Zo ook bij deze fraaie woning. “Op basis van de wensen en eisen creëer ik in eerste instantie een plattegrond die volledig aansluit bij de leefwijze; de vormentaal van het exterieur valt vervolgens als een jas om het interieurontwerp heen”, aldus de ervaren interieurarchitect, die naast de gebruikelijke leefruimtes ook een thuiskantoor en het privédomein van de opdrachtgevers op de begane grond situeerde. Het exterieur heeft een aantrekkelijke vormentaal en biedt aan de voorzijde de gewenste privacy. Aan de achterzijde paste Francisca grote raampartijen toe, waardoor een fraaie connectie met de tuin ontstaat. De materialen aan de buitenzijde zorgen voor een warme uitstraling van het totaalbeeld.  

Balans tussen openheid en geborgenheid 

De imposante entree vormt door de stijlvolle vormgeving, de enorme hoogte en de verrassende verlichting – natuurlijk licht dat via de raampartij boven de deur binnenvalt, versterkt het fraaie beeld – een prettige kennismaking met de woning. De dubbele stalen taatsdeuren maken dat je vanuit de hal naar de achtergelegen tuin kunt kijken. In de woning zorgen het warme kleurenpalet, de natuurlijke materialen en de stijlvolle wand- en raambekleding voor een warm en ingetogen chic karakter. Het door Studio Broekhuis ontworpen maatwerkmeubilair vervolmaakt het oogstrelende aanzicht en de verf op de wanden komt uit de eigen collectie van het ontwerpbureau. Door te kiezen voor hoogteverschillen in het plafond ontstaat in de woning een prettige balans tussen openheid en geborgenheid.  

Persoonlijke touch 

De op maat ontworpen leefkeuken vormt een heerlijke plek om met het gehele gezin te tafelen en de dag door te nemen. De stalen taatsdeuren tussen de living en de keuken zorgen voor openheid en maken visueel contact mogelijk met gezinsleden in de andere leefruimte. De lampen boven de riante maatwerktafel komen uit het voormalige bedrijf van de bewoners en geven zo een persoonlijke touch aan de leefruimte, van waaruit ze een prachtig uitzicht hebben op de tuin. Het privédomein ontwierp Francisca als een luxe hotelkamer, waarin schuifdeuren de slaapkamer scheiden van de oogstrelende badkamer en inloopkast.  

Fotografie: Hans Gorter Fotografie

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Studio Broekhuis Interieurarchitectuur | KeJe B.V. | Böhmer Project Interieurbouw BV

Van den Heijkant | Zimmer + Rohde Interieurstoffen en Wallcovering

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief