Home » Elegante luxe

Elegante luxe

Lotte Faassen x Studio de Blieck

Door Veerle van Heertum

Verrassend, licht en stijlvol. Comfortabele en oogstrelende luxe met een vrouwelijke en glamoureuze touch. Een droominterieur dat volledig aansluit bij de leefwijze, de wensen én de persoonlijkheid van de opdrachtgeefster. In nauwe samenwerking met Bernadette de Blieck ontwierp designer Lotte Faassen voor de gelukkige bewoonster Suk het nieuwe thuis van haar dromen.

Het interieur van haar gekochte woning voldeed op z’n zachtst gezegd niet aan haar wensen. Bekend met het werk van Lotte Faassen x Studio de Blieck, schakelde de opdrachtgeefster het Rotterdamse designbureau in om een geheel nieuw interieur te ontwerpen dat een spiegel moest zijn van haar ziel. Wat volgde was een grondige renovatie, waarbij muren werden gesloopt, de complete indeling veranderde en alles wat niet wenselijk was uit de woning verdween.

Low-dining

Bij binnenkomst valt direct een bijzonder ontwerpelement op: in het midden van de royale leefruimte zien we twee keer dezelfde comfortabele bank. Het designmeubelstuk aan de voorzijde van de woning staat richting de televisie gepositioneerd, de andere richting de maatwerkhaard en fungeert als luxe zitplek aan de ovale eettafel. Low-dining was nog nooit zo luxe. Vanuit het eetgedeelte heeft de bewoonster zicht op de luxe keuken, waarin Lotte nog een elegant zitplekje aan het raam plaatste. Een belangrijke sfeermaker in het prachtige totaalbeeld is het in samenwerking met Lichtadvies 010 op maat ontworpen lichtplan in combinatie met de grote raampartijen die de woning rijk is.

Vrouwelijk en glamoureus

In de entreehal vinden we een opvallende eyecatcher van het droominterieur: de royale toiletruimte is voorzien van sfeerverhogend behang, goudmozaïek, maatwerk van travertin en een kraan van messing die stijlvol uit de muur komt. Via de elegante trappartij bereiken we de eerste verdieping, waar onder meer de privéruimtes van de bewoonster zijn gesitueerd. In de badkamer smelten prachtige materialen, luxe maatwerk en elegante accessoires op prachtige wijze samen. Doordat het vrijstaande bad op een podium is geplaatst, krijgt het designobject extra allure en ook de royale douche is van grote schoonheid. Uiteraard mag in een droomwoning met een vrouwelijke en glamoureuze touch een luxe kleedruimte niet ontbreken. De deurgrepen van messing leggen op subtiele wijze een link met de grepen in de keuken, waardoor eenheid in het interieur ontstaat. De exclusieve vloerbedekking geeft de ruimte extra warmte en comfort.

Fotografie: Muk van Lil

Tekst: Sander Lemmens

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Studio de Blieck | Lichtadvies 010

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief