Home » Tailor made vlechtwerk

Tailor made vlechtwerk

Door admin

Ambacht en creativiteit als basis

Het atelier en de montagehal zijn voor Alphenberg letterlijk de bron van ongekende mogelijkheden. Sinds het betrekken van het pand in Waalwijk heeft Alphenberg leather de beschikking over een geweldig eigen atelier. Het is gelegen op de bovenste verdieping van het in 2019 totaal verbouwde 18e-eeuwse pand. Het atelier, met rondom uitzicht over de daken van Waalwijk, heeft een prachtige lichtinval. Het is een broedplaats van innovatie.

Hier en in onze montagehal vlakbij, wordt creativiteit geboren en groeit het proces van onderzoek naar mogelijkheden. De ene keer samen met – of in opdracht van – designers of architecten maar soms ook omdat zich mogelijkheden voordoen waar we niet eens naar op zoek waren. Het buitengewoon toepassen van leer in het interieur blijft een spannende uitdaging.

Naast de gebruikelijke montage en voorbereiding door de vakmensen vinden er ook onderzoeken en experimenten plaats: met bijvoorbeeld vlechtwerk, sierstiknaden, mozaïeken, handgrepen, patronen, reliëfs en stansvormen. Het is maar een greep uit wat er zich daar allemaal afspeelt. Het wordt onder de loep genomen en out-of-the-box getransformeerd naar een ontwerp of een bewerking met soms heel verrassende resultaten.

Barmeubel bekleed met gezoomd en gestikt vlechtwerk uit de collectie STONEWASH RAW in de kleur PETROL.

Oude technieken met nieuw elan.

Een prachtig voorbeeld waar Alphenberg volop mee bezig is, is “vlechtwerk”. Een eeuwenoude techniek waar iedereen op zij eigen manier wel eens mee te maken heeft gehad. Dat is vooral te merken aan de reacties bij het laten zien van de nieuwste ontwikkelingen.

Sterk staaltje vakmanschap

Vlechtwerk voelt vertrouwd en toch heeft het bedrijf het weten om te buigen naar een volledig nieuw concept. Het is op een heel verrassende en eigenwijze manier toegepast. Niet alleen op wanden maar ook als meubelbekleding.

Want het laat zich uitstekend verwerken op ronde oppervlakken. Tailor made Á¨n een sterk staaltje vakmanschap op basis van kennis maar zeker ook vanuit de behoefte om echt mooie dingen te maken!

Impressie van het atelier in de Flagship Store aan de Grotestraat.

ALPHENBERG Flagship Store: waar niet alleen leer te zien is maar vooral wat er allemaal mogelijk is.

Bekijk HIER wat de mogelijkheden zijn bij Alphenberg

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief