Home » Te Koop | Landgoed in châteauvillain

Te Koop | Landgoed in châteauvillain

Baerz&Co

Door Stagiair

Architectuur, stijl, privacy en detaillering zijn de kernwoorden die dit bijzondere landgoed genaamd ‘Château Bellefontaine’ typeren. Gelegen in een prachtige, onder architectuur aangelegde Franse parktuin, met een totale perceelgrootte van 44.122 m2.

Op de grens van de Champagne- en de Bourgogne steek, in het gehucht ‘La Forge” nabij het middeleeuwse stadje Châteauvillain, leidt de zacht glooiende weg naar een elektrisch bedienbare dubbele metalen poort. Zodra de poort op afstand wordt geopend ontluikt de oprijlaan met de monumentale lindebomen. Daarachter het adembenemend mooie landhuis. Op het landgoed is ook een koetshuis ingericht met een luxe 2e woning, een schuur met grote zolder en het bronhuis met aansluitend een wasplaats.

Het landhuis met bijgebouwen zijn oorspronkelijk gebouwd in 1840-1845 en heeft een inhoud van circa 1.475 m3 en biedt 425 m2 leefruimte. De vertrekken op de begane grond liggen rondom de centrale hal met een halfronde trap die doorloopt tot aan de zolderverdieping. Alle woonvertrekken hebben aan alle zijden grote en hoge ramen. Waardoor de vertrekken heerlijk licht zijn en het uitzicht grandioos. De hoge plafonds met ornamenten en sierlijsten benadrukken het cachet.

Het landhuis is in 1840 gebouwd met dikke en ambachtelijk gevels. De overstekken, dakgoten, de houten deuren en kozijnen hebben rijke detaillering en de ramen een roedeverdeling. Alle installaties zijn in de jaren 2004-2010 vernieuwd. De verwarming draait op de in 2004 geplaatste olie gestookte Viessmann ketel in combinatie met 3 warmtepompen. Er zijn 2 elektrische boilers voor warm water in de badkamers en de keuken. Ook heeft de waterleiding een Culligan anti- kalk en chloor waterfilter. Deze wordt 2x per jaar geïnspecteerd en zit rechtstreeks op de hoofd waterleiding.

Het koetshuis is in 2003-2005 volledig gerestaureerd en via het landgoed bereikbaar en ook via een eigen toegangspoort. Het biedt 128 m2 leefruimte en 265 m2 overige ruimte. Dit gebouw heeft in 2003 een nieuw dak gekregen. Het wordt verwarmd door een warmtepomp en heeft grotendeels vloerverwarming. Het woongedeelte is op de begane grond ingericht met een living en open keuken. De ruimte heeft ramen aan drie zijden. De hoge halfronde openslaande deuren in de achtergevel geven rechtstreeks verbinding met de tuin en de grote vijverpartij van het landgoed. In de entree hal is er een wc/doucheruimte en op de verdieping zijn twee (slaap)kamers en een badkamer. Naast de woning is inpandig een ruime schuur (92 m2 vloeroppervlakte) geheel voorzien van een bevloerde zolder. Het koetshuis leent zich voor een gebruik als volledig zelfstandig gastenverblijf, kantoor/praktijk of bewoning door tieners of ouders.

Het perceel is 44.122 m2 groot en omsloten door de gerestaureerde stenen muur met de authentieke grote zandkleurige Bourgogne stenen afgedekt met dakpannen. En gedeeltelijk door een dubbele haagbeukenhaag met nieuw Heras hekwerk. Het perceel is vanaf de weg nauwelijks zichtbaar wat de privacy van het geheel benadrukt.
Op het terrein zijn diverse parkeerplaatsen aanwezig en onder de nieuw gebouwde carport kunnen 4 auto’s geparkeerd worden. De oprit, terreinverharding en de terrassen zijn uitgevoerd in zandkleurig fijnkorrelig grind. Overal is ruimte voor grote eettafels, heerlijke lounge zit, ligbedden en stoelen.

Het linker poorthuis is gerestaureerd en ingericht als een zomer/jachtkeuken. Het rvs keukenblad is 2,5 m lang en heeft twee spoelbakken en een warm- en koud waterkraan. Verder zijn er aansluitingen voor koelkast en diepvries. Via de wenteltrap is de geïsoleerde zolderruimte bereikbaar. Het tweede poorthuis is authentiek en in gebruik als een berging en fietsenruimte. De vrijstaande stenen schuur kan als garage worden gebruikt of als bergruimte.

Het charmante stadje Châteauvillain heeft een middeleeuwse verleden en is gelegen aan de oevers van de Aujon. Het is vooral bekend om zijn oorspronkelijke kasteelpark van 272 hectare en is zeer geliefd bij wandelaars en fietsers. In het bosgebied is een damhertenpark waar een honderdtal herten in alle vrijheid rondlopen. Voor natuur- en jachtliefhebbers is hier de beurs voor Jacht en Natuur (Plaisirs de la Chasse et de la Nature), die iedere laatste weekend van de maand augustus in het Damhertenpark van Châteauvillain gehouden wordt, met jaarlijks wisselende thema’s.

Het landgoed heeft een eigen groentetuin, bloemen- en kruidentuin en een boomgaard met diverse soorten fruitbomen. Het terrein wordt omgeven door landerijen die het buitenleven gevoel accentueren. In het linker deel van de parktuin is een royale visvijver van 3.000 m2 met grote karpers, forellen en vele kleinere vissoorten. De grote bomen geven het hier de sfeer en uitstraling alsof de natuur het zelf gevormd heeft. De vijver wordt gevoed door een natuurlijke bron

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief