TE KOOP | Kaaspakhuis

Woning met een uniek karakter

Dit voormalig kaaspakhuis uit 1898 is in zijn geheel gerenoveerd in 2008 en is een multifunctioneel en luxe verbouwd woon/werk object. Karakteristiek is de hoge ruimte met hoge ramen, de gietijzeren kolommen die de steunbalken dragen met daaronder de oude eikenhouten vloer. Een grote keuken met kookeiland, 6 slaapkamers en twee badkamers. In dit prachtige pand komen ruimte en luxe tezamen.

De woning heeft een opvallende ligging, midden in de binnenstad van Gouda met vrij uitzicht op de Museumhaven. De Museumhaven ligt op een prachtige plek aan de rand van het oude centrum. De monumentale schepen liggen in de Turfsingel en de zwaaikom van het historische Mallegatsluis. Deze sluis verbindt de havenkom met de Hollandse IJssel.

Begane grond

Op de begane grond bevindt zich de centrale entree en hal behorend bij de woning. Vanuit deze centrale hal is er toegang tot de woning. Entree met garderobe, toilet en trapopgang naar de eerste verdieping.

De entree is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, plafondspots en strakke plafondfond en wandafwerking. De woonkamer kenmerkt zich door de ruimte, hoge plafonds met de originele balken veel licht inval door de hoge ramen en openslaande deuren aan de achterzijde naar het water waar je heerlijk aan de kade kan zitten. De woonkamer is voorzien van een eikenhouten vloer en een gashaard.

De keuken

De open keuken is gelegen aan de straatzijde van de woning, vanuit de straatzijde is er toegang tot de woning middels een dubbele deur. In de keuken ligt een betonnen vloer en geven de gietijzeren kolommen die de steunbalken dragen een stoer effect.

De grote keuken met kookeiland (van het Italiaanse merk ARCLINEA) is zeer compleet en voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur; 5-pits inbouwkookplaat, afzuig installatie, spoelbak, vaatwasser, oven, magnetron, koelkast.

De vaste kast biedt plaats voor de meterkast (12 groepen en 3 aardlekschakelaars) en vliering. Op de vliering bevindt zich de opstelplaats voor de CV-ketel (2017) en mechanische ventilatie. De keuken biedt veel bergruimte en beschikt los nog van een inbouw wijnkast en koel-vriescombinatie en is afgewerkt met een natuurstenen werkblad.

Eerste verdieping

Ruime overloop met vaste kasten met trapopgang naar de tweede verdieping en toegang tot alle vertrekken. Vanuit de gang is er toegang tot de tussenkamer die nu gebruikt wordt als royale kastenkamer. Vanuit deze ruimte zijn de slaapkamer en badkamer bereikbaar. De slaapkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning.

De ruime slaapkamer heeft veel lichtinval door de vele ramen en zijn de originele balken nog mooi zichtbaar. Ook beschikt deze kamer over een Frans balkon. De royale badkamer is deels betegeld en beschikt over vloerverwarming, plafondspots, dubbele wastafel met meubel, design radiator, inloopdouche en raam.

De aan de achterzijde gelegen ruimte met zicht op de Museumhaven is eventueel apart te ontsluiten via de centrale entree van het complex. Derhalve leent het zich uitstekend voor het creëren van een kantoorruimte met meerdere werkplekken, sportruimte en/of meerdere slaapkamers. Tevens is deze ruimte voorzien van een kitchenette, gashaard en extra toilet. De gehele eerste verdieping is afgewerkt met een tegel laminaat vloer, plafondspots en een strakke wand en plafondafwerking.

Tweede verdieping

Vanuit de ruime overloop is er toegang tot alle vertrekken, 4 slaapkamers, tweede badkamer, bergvliering met vaste trap, toilet en wasruimte. De 2 grote slaapkamers gelegen aan voor- en achterzijde beschikken over een Frans balkon. Vanuit deze beide kamers is er toegang tot de vide. Deze fijne kamers zijn licht door de grote hoge ramen en hebben een hoge nok met het originele balkenplafond.Tussen deze 2 fantastische kamers liggen nog 2 hele fijne slaapkamers.

De tweede badkamer heeft een centrale ligging op deze verdieping en is voorzien van een dubbele wastafel met meubel, inloopdouche, vloerverwarming, plafondspots, mechanische ventilatie en een dakraam. Naast de badkamer bevindt zich een klein halletje met toegang tot de brandtrap. In de wasruimte bevindt zich de opstelplaats voor de was apparatuur en middels een deur is er toegang tot het trappenhuis.

De opstelplaats voor de Cv-Ketel bevindt zicht op de bergvliering die bereikbaar is vanuit de overloop middels een vaste trap. Deze hele tweede verdieping is mooi afgewerkt met een strakke wand afwerking. Ook de tweede verdieping is separaat via de gemeenschappelijke entree van het naastgelegen pand te bereiken. Deze verdieping is zeer geschikt om als separaat appartement te bewonen en is al gesplitst en beschikt over een huisnummer.

Bijzonderheden

 • Woning heeft een unieke ligging midden in het historische centrum aan de Vest
 • Woning gerenoveerd in 2008
 • Voorbereiding getroffen om de woning te splitsen in Appartementsrechten
 • Woonoppervlakte van ca. 385m²
 • Woning betreft een Gemeentelijk Monument
 • Woning is goed onderhouden zowel van binnen en van buiten
 • Originele details zijn behouden
 • Woning beschikt over twee gashaarden
 • Veel lichtinval door de hoge ramen
 • Luxe grote keuken met groot kookeiland (ARCLINEA)
 • 6 slaapkamers en 2 badkamers
 • De gehele woning beschikt over strakke wandafwerking
 • De woning is gedeeltelijk voorzien van vloerverwarming
 • Parkeren middels een vergunning (sector I)
 • Vve bijdrage € 2450,- per jaar voor opstalverzekering en trappenhuis (geen onderhoudsreserve)
 • Oplevering in overleg

Prijs: € 1.200.000 k.k.

Plan uw bezichtiging met Wouter Poelman