TE KOOP | Statig herenhuis Nederweert

Schoolstraat 3

6031 CV Nederweert

Bijzonderheden

– Bijzonder statig vrijstaand herenhuis uit 1907 met een ruime vrijstaande garage, 5 slaapkamers en een heerlijke achtertuin.

– Gelegen op een uiterst centrale locatie, in hartje centrum Nederweert. Nabij alle dagelijkse winkelvoorzieningen en op korte afstand van scholen en diverse zorg- en horecavoorzieningen.

– Een prachtig huis met een rijke geschiedenis en veel leefruimte.

– In 2007 volledig gerenoveerd met behoud van veel authentieke details: zoals o.a. de trappartij en vloeren in de hal en de keuken.

– Smaakvol gerenoveerd en tot op heden uitstekend onderhouden.

– De woning beschikt over uitstekende mogelijkheden om extra slaapkamers te realiseren, om levensloopbestendig te wonen en/of wonen met een kantoor/praktijk aan huis te combineren.

– De woning beschikt over een fraai aangelegde achtertuin met meerdere terrassen, een kunstgras gazon en diverse plantenborders.

– Aan de achterzijde van het perceel is een riante vrijstaande garage met elektrisch bedienbare secionaalpoort gerealiseerd.

– Vanuit de woning is er een uitstekende verbinding naar de autosnelweg. A2 Maastricht – Eindhoven en diverse belangrijke uitvalswegen richting Helmond (N266) en Venlo (N275).

Vrijstaand herenhuis in centrum Nederweert

Bijzonder statig vrijstaand herenhuis uit 1907 met een ruime vrijstaande garage, 5 slaapkamers en een heerlijke achtertuin. De woning beschikt over uitstekende mogelijkheden om extra slaapkamers te realiseren, om levensloopbestendig te wonen en/of wonen met een kantoor/praktijk aan huis te combineren. Kortom: een prachtig huis met een rijke geschiedenis en veel leefruimte!

Rijke geschiedenis

Het huis Schoolstraat werd gebouwd in 1906. Althans: toen werd een plan en bestek ingediend. Omdat de woning op kosten van het gemeentebestuur werd gebouwd als hoofdonderwijzerswoning ontstond er discussie over de te hoog geachte kosten.

Uiteindelijk werd het opgelost en in 1907 werd de bouw gerealiseerd; vanaf 1908 werd de woning betrokken. Volgens de overlevering is het ontwerp van de woning niet van een architect maar van de eerste bewoner, Meester Geuskens, die het ontwerp in een schoolschrift zou hebben getekend. Als het al waar is, is het een mooi verhaal en heeft de hoofdmeester architectonische vaardigheden gehad want het is een buitengewoon geslaagd ontwerp. In 1942 werd de woning door de gemeente verkocht aan het kerkbestuur voor 6500 gulden.

Bij de bevrijding in september 1944 werd de woning zwaar getroffen door Britse artillerie. Men had de kanonnen per ongeluk te laag afgesteld waardoor niet Budschop, maar dit huis werd beschoten. Na de oorlog is een en ander fraai gerestaureerd, maar de kenner met een scherp oog kan nog altijd de restauratie met goedkoop cement van de gebroken natuurstenen zien. Diverse hoofden der school hebben er in de loop der jaren gewoond, met als laatste Meester Schreurs tot aan diens dood in 1971. Daarna is het huis nog jarenlang in handen geweest van zijn nazaten.

Bron: Alfons Bruekers, Stichting Geschiedschrijving Nederweert.

Gerenoveerd met behoud van authentieke details

In 2007 volledig gerenoveerd met behoud van veel authentieke details zoals o.a. de hoge plafonds, trappartij en vloeren in de hal en de keuken. Smaakvol afgewerkt en tot op heden uitstekend onderhouden.

Heerlijke tuin en een functionele garage

De woning beschikt over een fraai aangelegde achtertuin met meerdere terrassen, een kunstgras gazon en diverse plantenborders. Aan de achterzijde van het perceel is een riante vrijstaande garage met elektrisch bedienbare secionaalpoort gerealiseerd.

Uitstekende locatie

Gelegen op een uiterst centrale locatie, in hartje centrum Nederweert, nabij alle dagelijkse winkelvoorzieningen en op korte afstand van scholen en diverse zorg- en horecavoorzieningen. Vanuit de woning is er een uitstekende verbinding naar de autosnelweg A2 Maastricht – Eindhoven en diverse belangrijke uitvalswegen richting Helmond (N266) en Venlo (N275).

€ 725.000 k.k.

Ervaar de sfeer tijdens een bezichtiging bij deze prachtige woning!

Voor meer informatie en/of het plannen van een bezichtiging neem contact op met onze professional Saelmans Makelaardij 

Bekijk de volledige presentatie en omschrijving hier