TE KOOP | Uniek pand Amsterdam

Prinsengracht 548 te Amsterdam … 

Monumentaal voormalig pakhuis

‘De Waagdrager’ (1690) aan de Prinsengracht. Een warm familiehuis met een apart gastenverblijf, inpandig kantoor en genoeg parkeerruimte in het centrum van Amsterdam.

De eerste eigenaar was Cornelis Ernst van Buuren, een baptist en ondernemer. Hij bouwde het pakhuis van 43 meter diep en 5 meter breed, waardoor het nu een van de diepste gebouwen aan de Prinsengracht is. Aan het begin van de 20e eeuw werd de wijnfamilie Mähler Besse eigenaar en diende het pakhuis als wijnopslag. Tegenwoordig is het grachtenpand de comfortabele woning van een jonge, ondernemende familie.

Zij zijn erin geslaagd om modern comfort te combineren met een ‘bohemian’ uitstraling, wat het huis veel extra karakter geeft. Hier treft u een privélift, diverse slaapkamers en badkamers, een royaal dakterras naast de woonkeuken, het gasten appartement, de pianokamer en als blikvanger de rode bibliotheek met zijn monumentale balken en originele windas.

Historische plek

Het historische centrum van Amsterdam is aangemerkt als Unesco-werelderfgoed, maar dit maakt het zeker niet tot een saai deel van de stad. Een korte wandeling langs de gracht brengt u naar het Anne Frankhuis of het Koninklijk Paleis op de Dam.

Daarnaast vindt u om de hoek musea (waaronder de Rijks- & Van Gogh). Gaat u liever winkelen in de chique PC Hooftstraat of sporten in het Vondelpark? De keuze is aan u. Mocht u het centrum willen verlaten, dan is de Amsterdamse ringweg A10 snel bereikbaar in verschillende richtingen. Het parkeren van uw auto is geen probleem. Er is een 24/7 beveiligde parkeergarage naast de deur.

€ 7.200.000,00 k.k. 

Plan uw bezichtiging met 11 Makelaars

Uw contactpersoon Niels Eering