TE KOOP | Villa Karelke Weert

Biest 10

6001 AR Weert

€ 1.390.000 k.k.

Imposante, statige en monumentale stadsvilla op een zeer royaal perceel van maar liefst 1595 m2!

Statige architectuur

De woning kenmerkt zich door de statige architectuur van de hand van architect Smeets, welke in het ontwerp gebruik heeft gemaakt van onder andere kwalitatief hoogwaardige materialen.

De woning kenmerkt zicht door de diverse metselverbanden, de glas-in-loodramen, de vloeren, sierplafonds en sierhekwerken. De huidige bewoners hebben diverse isolerende voorzieningen doorgevoerd met behoud van de oorspronkelijke details.

De huidige, met bladgoud afgewerkte, naamsteen is door de huidige eigenaren geplaatst ter ere van de rijke geschiedenis van het monumentale pand en haar oorspronkelijke eigenaar “Bolle Jan” Hendriks.

Bijzonderheden

– De woning is volledig gerenoveerd en gerestaureerd met behoud van alle karakteristieke en authentieke details en is in 2012 gemoderniseerd.

– De woning is vrijwel geheel voorzien van dubbele beglazing en een nieuw gerestaureerd shingle dak met high tech dakisolatie.

– De parkachtige tuin beschikt over diverse zon- en schaduw biedende terrassen, een verwarmd zwembad, een tweetal koetshuizen en een groot tuinhuis met een overdekt terras aan het einde van het perceel.

– De woning heeft een hoog afwerkingsniveau, een goede isolatiewaarde en verkeert in een uitstekende staat van onderhoud.

– De woning heeft een rijke geschiedenis door de oorspronkelijke bewoner “Bolle Jan” Hendriks, welke de woning in het begin van 1900 liet bouwen.

– Gelegen op een uiterst centrale toplocatie in hartje centrum Weert, tegenover huidige kasteel “Nijenborgh” en het nieuwe toekomstige stadspark.

Impressie van het toekomstige stadspark. 

Bent u altijd op zoek naar een bijzondere, monumentale stadsvilla?

U bent van harte uitgenodigd om de ambiance van deze prachtige woning te ervaren tijdens een bezichtiging met onze professional Saelmans Makelaardij 

Bekijk de volledige presentatie en omschrijving hier