Home » TE KOOP | Villa Vogelenzang

TE KOOP | Villa Vogelenzang

Door admin

Verscholen villa

Landgoed Woestduin is een begrip in de gemeente Bloemendaal. Deze buitenplaats op de grens van Heemstede en Vogelenzang biedt het ultieme qua luxe buitenleven. Op een fantastische perceel van c. 18.000 m2 ligt een zeer ruimtelijk en lichte, vrijstaande villa ontworpen door architect Romeyn.

Het buitenleven loopt hier naadloos over naar binnen door de vele terrassen en mooie raampartijen. Het verzorgde zonnige perceel ligt prachtig verscholen tussen de Waterleidingduinenen de bosrand van buitenplaats Leyduin. Rondom de villa een eigen tennisbaan, zwembad en een weiland met paardenstallen.

Rijke geschiedenis

Landgoed Woestduin heeft een rijke geschiedenis. Deze buitenplaats dateert van 1700. Woestduin behoorde in die tijd bij “Huis te Manpad” en fungeerde als zomerresidentie van de familie van Jacob van Lennep.

Vanaf 1902 deed landgoed Woestduin dienst als een van de belangrijkste paardenrenbanen van Nederland. Liefhebbers van de paardensport en gokfanaten konden als hotelgast blijven logeren. In 1955 werd de huidige villa onderworpen door de beroemde architect D. Romeyn. Door de jaren heen zijn er moderne aanpassingen aangebracht door o.a. architect Bert Verwey.

Indeling

Begane grond … 

Via de oprit toegang tot de ruime natuurstenen entree met karakteristieke glas en staal raampartij.
Bij binnenkomst een ruime hal met zicht op het trappenhuis en doorkijk naar het landgoed aan de achterzijde.

Aan de rechterkant toegang tot de zeer ruime en luxueuze woonkeuken. Deze vriendelijke en open ruimte is het hart van het huis en heeft rondom uitzicht over het landgoed. De keuken is van alle inbouwapparatuur (Miele) voorzien en heeft prachtige massief noten houten inbouwkasten. Aansluitend aan de keuken een extra ruimte met w.c., opslag en toegang tot de dubbele garage.

Aan de linkerkant van de villa een ruime living met authentiek koperen schouw en een tweede keuken met heerlijke serre aan de voortuin. Aan de achterzijde een tweede zithoek met een vrijstaande houthaard voorzien van bronzen schouw. Vanuit hier direct toegang tot het verwarmde binnenzwembad.

Rondom het zwembad grote schuifpuien naar de aangrenzende tuin en het terras waardoor het functioneert als buitenzwembad. Aan het zwembad ligt een moderne en ruime kleedruimte, douche en wc.

Eerste verdieping … 

Via een royaal trappenhuis toegang tot de eerste verdieping. Aan de linkerzijde de master bedroom met ruim zonneterras en uniek uitzicht over het landgoed. Aangrenzend een lange gang met veel kastruimte en toegang tot de design badkamer met ligbad, sauna, douche en dubbel wastafel.

Aan de rechterzijde een tweede ruime slaapkamer met romantische houthaard. Aansluitend een derde slaapkamer met walk-in closet en extra werkruimte. Tweede badkamer met wastafel en douche.

Tweede verdieping … 

De tweede verdieping (159 m2) zou geschikt kunnen zijn voor zelfstandige bewoning. Hier een ruime living met aan beide kanten prachtig uitzicht over de tuin. Aan de linkerzijde een ruime slaapkamer met eigen badkamer en losse w.c.. Aan de rechterkant van deze verdieping een ruime living met gashaard en een half open keuken.

Kelder

De gehele villa heeft een ruime onderkeldering met stahoogte. Via een wijde wenteltrap in het midden van de villa toegang tot de kelder. Hier meerdere vertrekken voor vele mogelijke doeleinden zoals wijnkelder, sportruimte, wasruimte, werkvertrek, atelier of studio.

Perceel

De villa ligt op een adembenemend landgoed van meer dan 18.000 m2. Rondom het huis meerdere terrassen met alle ruimte voor ontspanning. Op het terrein bevindt zich een wandelpad dat via een bosstrook leidt naar de paardenstallen. Direct aan de stal een omheind weiland.

Verder beschikt het perceel over een prachtig gazon. Aan dit gazon ligt de omheinde en verlichte tennisbaan. Hier ook goaltjes zodat het veld kan dienen als hockey- /voetbalveld. Aan de achterzijde van de villa een ruime schuur en een vuurplaats met banken rondom. Aan de voorzijde een fraaie sloot met steiger en zicht op een weiland

Kenmerken

– Woonoppervlakte: 604m²
– Perceeloppervlakte: 18.345 m²
– Eigen grond
– Bouwjaar: 1955
– Aantal slaapkamers: 4/5
– Aantal badkamers: 4
– Ontworpen door Romeyn
– Het huis is bijzonder hoogwaardig gebouwd
– Verwarmd binnenzwembad met sanitair
– Voorzien van een alarminstallatie en bliksemafleiding
– Deels vloerverwarming
– Zeer fraaie tuin, aangelegd onder architectuur met volledige privacy
– Dubbele paardenstal en kippenren
– Weiland met hek omringd
– Provisie-, opslag-, was-, wijn- en stookkelder
– 5 openhaarden (waarvan 1 op gas)
– Meerdere terrassen
– Inpandige garage met dubbele carport en ruime schuur
– Elektrisch toegangshek
– Warmtepomp en 2 CV”s

Prijs | € 4.150.000 k.k

Plan uw bezichtiging met Engel & VÁ¶lkers Kennemerland, klik hier om contact op te nemen.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief