Home » Te koop | Woonboerderij in Margraten

Te koop | Woonboerderij in Margraten

Baerz&Co

Door marketing

Een unieke mogelijkheid om te wonen in een authentieke monumentale mergelhoeve in het hart van het Limburgse Heuvelland! riante, maar toch charmante hoeve is door de jaren heen grotendeels gemoderniseerd met behoud van de authentieke elementen.Deze Riante Gelegen op een ruim perceel aan de rand van natuurgebied ´Groeve´t Rooth´ biedt deze hoeve een prachtige kans om ruim, landelijk en rustig te wonen!

Souterrain
Authentieke uit mergelsteen opgetrokken gewelfde kelderruimte (ca 23m²), geschikt als wijn- en voorraadkelder.

Begane grond
U komt binnen in het portiek, gelegen aan de poort in het midden van de woning. Hier bevinden zich het ruime toilet en de meterkast. Vanuit het portiek bereikt men de grote hal. Deze hal (ca. 19m²) geeft toegang tot de tussenhal, de eetkamer, keuken en het binnenplein.

De eetkamer (ca. 25m²) met houten vloer is gelegen aan de voorzijde en biedt een prachtig uitzicht over de landerijen. De sfeervolle woonkeuken (ca. 19m²) met boerenplavuizenvloer, vloerverwarming en houtkachel is voorzien van een aanrecht met leistenenblad met gootsteen, gasfornuis met oven en een vaatwasser. Vanuit de keuken bereikt men de bijkeuken met aansluiting witgoed en de trap naar de zolder van het middelste gedeelte van de woning.

De tussenhal geeft toegang tot de woonkamer met bij-kamer, tweede woonkamer/atelier en trap naar de eerste verdieping. De woonkamer met bij-kamer (totaal ca. 31m²) is voorzien van een natuurstenenvloer en ademt een warme, comfortabele sfeer uit door de plafondbalken en de mooie open haard. De tweede woonkamer/atelier (ca. 28m²) is voorzien van een natuurstenenvloer, plafondbalken, houtkachel, dubbele tuindeuren naar de cour en de trap naar de kelder.

Vanuit de bijkeuken is de langdeelschuur met opslag en werkplaats (totaal ca. 155m²) bereikbaar. De fietsschuur (ca. 16 m²) is toegankelijk vanaf oprit rechts van de woning en geeft toegang tot de zolder boven deze schuur.

Eerste verdieping
Vanuit de tussenhal is de eerste verdieping bereikbaar, alwaar zich de grote overloop, drie slaapkamers (resp. ca. 24, 23 en 10m²), de badkamer (ca. 6m²) en het toilet zich bevinden. Ook op deze verdieping is de sfeer en het karakter in tact gehouden door het zichtbaar laten van de balkenplafonds en de prachtige populierenhouten vloeren.

Tweede verdieping
Via vlizotrap vanuit het portaal bereikbare ruime bergzolder van ca. 59m². Hier zijn mogelijkheden voor het plaatsen van een vaste trap.

Tuin
Prachtige cour met een fantastisch uitzicht over de vijver en de landerijen. De grote tuin is verdeeld in verschillende kamers, welke allemaal een eigen intieme sfeer hebben, maar toch geleidelijk in elkaar overgaan.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Laat een reactie achter