Home » The American Dream midden in de natuur

The American Dream midden in de natuur

Timo van Riggelen Interior design

Door marketing

Op zoek naar een thuis in de buurt van San Francisco – een omgeving waar ze vaak voor zaken vertoefden – stuitten de Nederlandse opdrachtgevers op een prachtig gelegen maar gedateerde woning. Verliefd op het magistrale uitzicht, de privacy en de natuur- en dierrijke omgeving schakelden ze designer Timo van Riggelen in om de gehele woning onder handen te nemen en een comfortabel en stijlvol paradijs in de natuur te creëren.

De bestaande woning was ontworpen als een A-framewoning: een huis met een groot zadeldak, grote glaspartijen en eenvoudige lijnen. De diagonale dakdelen functioneren als zijmuren. Samen met de horizontale boord die voor stabiliteit zorgt, vormen ze de letter A. De bijzondere vormentaal wensten de opdrachtgevers te behouden, maar ze vroegen Timo wel de uitstraling te moderniseren. Dat lukte hem onder meer door het kleurenpalet te veranderen. Ook de terrassen werden gemoderniseerd en vervolgens ingericht met sierlijk en kleurrijk meubilair.

Bellen en facetimen

Het losse meubilair en de diverse woonaccessoires – van kleden en lampen tot kussens en vazen – zijn door Timo in Europa uitgezocht en maakten vervolgens per zeecontainer de oversteek naar Amerika. De vaste elementen in de woning – van de keuken en de vloer tot de badkamer en de wandbekleding – hebben Timo en de opdrachtgevers in Amerika uitgezocht. “Wij zijn samen met de plaatselijke aannemer in vijf dagen tijd langs alle partijen gegaan om de materialen uit te zoeken en mijn ontwerp door te spreken. Tijdens de renovatie verliep het contact met de aannemer vooral via telefoongesprekken of FaceTime, rekening houdend met het tijdsverschil tussen Nederland en Amerika. Natuurlijk is dat soms lastig, maar uiteindelijk is het allemaal goedgekomen”, aldus Timo, die de imposante haardpartij in de living benoemt als het belangrijkste element dat tijdens de renovatie aan de woning is toegevoegd.

Een met de natuur

De rust die de plek biedt en het fenomenale uitzicht vormen samen een jaloersmakende setting. De vele glaspartijen en het toegepaste kleurenpalet versterken de ongekende connectie met de natuur en de omgeving nog eens extra. “De woning ligt in een van de vele ‘redwood forests’ die Californië rijk is. De oranje schijn van die bossen komt terug in het interieur. Ook paste ik zachte en groene tinten en natuurlijke en rijke materialen toe in de woning”, aldus Timo. Het hart van het ruime familiehuis is de royale keuken, waarin de designer strak Italiaans design combineerde met een vleugje Amerika. “In een Amerikaanse keuken mogen een riant fornuis en een koelkast met een dubbele deur uiteraard niet ontbreken. Ook is het eiland voorzien van vier robuuste krukken, wat de ruimte extra sfeer geeft.”

De designer werkte in Nederland en op Ibiza al op prachtige plekken, maar de omgeving waarin deze woning is gelegen, overtrof alles. “Tijdens de oplevering zag ik vanuit het raam in de hoofdslaapkamer twee herten door de tuin lopen. Werkelijk fantastisch, je bent daar echt een met de natuur.”

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Timo van Riggelen | Carpetlinq

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief