The friendly powerhouse

The friendly powerhouse

Casper Schwarz Architects ontwierp in samenwerking met DerksdeBoer interieur en architectuur het complete interieur van dit internationale advocatenkantoor. NautaDutilh omschrijft zichtzelf als “The Friendly Powerhouse” en dat krachtige menselijke gezicht is overal in het ontwerp terug te vinden.

Het doel was om een interieur te ontwerpen wat je voelt. Weg van de gebruikelijke overdadige uitstraling. Gelaagd en subtiel met een juiste mix van representativiteit, warmte en artisticiteit. Een samensmelting van traditionele waarden, nieuwe technologieën en eigentijdse gewoontes.

Open verbindingen

Zowel op de kantoorverdiepingen als in de vergaderzalen zochten zij naar pakkende sferen. Niet alleen koel impressionisme, maar ook een gevoelig gevoel. Het team van Casper Schwarz wilde dat iedereen op elke locatie in het gebouw een comfortabel verblijf zou hebben.

Als aanvulling op de traditionele celstructuur van het advocatenkantoor hebben ze open verbindingen tussen de verdiepingen aangebracht met een centraal trappenhuis. In plaats van op elke verdieping te komen en te vertrekken, nemen de mensen niet meer de moeite om de lift te nemen, maar gebruiken ze gewoon de trap, omdat ze toch al centraler, gemakkelijker bereikbaar en gezonder zijn.

In combinatie met de koffiecorners en transparante kantoren is de interactie tussen de medewerkers op een natuurlijke manier verbeterd.

Vakmanschap en uitdrukking

Daarnaast is de 7e verdieping ontwikkeld als uitbreiding van de werkruimte. Een grand-caféachtige lobby annex lunchroom, waar werk en leven op een ontspannen manier samengaan. Van koffie tot cocktailbar, van werkplek tot presentatieruimte, van pianoconcert tot dakfeest, alles is mogelijk in deze extra hoge ruimte.

Als compact ontwerpteam willen zij hun grenzen verleggen en zichzelf openstellen voor de bijdrage van andere creatieve professionals. Het lichtplan, de Fibonacci-trap, en de meest opvallende organische elementen in de entreehal, een samenwerking met het Joris Laarman Lab.

Daarnaast heeft het team een palet aan kleuren, materialen en texturen gedefinieerd die de diversiteit van de gebruikers en hun vakmanschap tot uitdrukking brengen. Het gebruik van Eucalyptushoutfineer, ongepolijst natuursteen, lasergesneden staal en minimalistische glaswandprofielen tonen onze inzet om af te wijken van de gebaande paden.

Mooie samenwerking

In alle fasen van het project is het team communicatief, open maar kritisch gebleven, ook naar de klant toe, met een opvallend eindresultaat in het achterhoofd.

Zij zijn ervan overtuigd dat dit interieur door zijn generieke indeling zeer toekomstbestendig is en dat NautaDutilh het nog vele jaren kan gebruiken, zonder grote veranderingen. Zij geloven dat elk nieuw project een kans is om iets nieuws te creëren. Niet alleen door te zoeken naar nieuwe materialen of vormen, maar ook door oudere waarden en bewezen kwaliteiten te combineren.

Neem de uitdaging aan om te zoeken naar typische oplossingen en verras uzelf door onderzoek en openheid naar andere creatieve denkers en makers. Samenwerking kan leiden tot mooie conclusies.

Lees meer over Casper Schwarz.