The Lobster & Ox

Eindhoven een hippe hotspot rijker
Vanaf de Nieuwe Emmasingel zien we in de verte al het logo van The Lobster & Ox op de buitengevel van het restaurant stralen. Het logo verbindt eenvoud met wereldse allure met als huisspecialiteiten: kreeft en steak. Eindhoven is sinds vijf weken een gastronomisch restaurant rijker met een zeer bijzonder concept, genaamd: Surf & Turf. Hoe leuk is het, dat wij als Eindhoven er weer een culinaire hotspot bij hebben! 

Warme ontvangst door Khesrouw Anwarie
De gedreven, gepassioneerde en jonge ondernemer, Khesrouw Anwarie ontvangt ons hartelijk. Samen met zijn vriend en zakenpartner Bonny Lee heeft hij dit restaurant van wereldklasse geopend. Khesrouw legt uit wat hun grootste kracht is: op een positieve manier met mensen omgaan en ze weten te behouden. Gastvrijheid zit Bonny en Khesrouw in het bloed. De mannen hebben hun doel gehaald als gasten gelukkig en tevreden naar buiten lopen en hebben genoten van een culinaire (smaak)beleving in een ongedwongen sfeer.

Khesrouw werkte een aantal jaren voor Bonny, eigenaar van onder andere restaurant Arigato in Eindhoven. Hier ontwikkelde hij zijn passie voor het horecavak. Daarnaast deed hij ervaring op in Belgische clubs en op festivals. Samen besloten ze om restaurant The Lobster & Ox te openen met een vernieuwend concept, genaamd: Surf & Turf. Het restaurant is nu een maand open, maar al een groot succes. Khesrouw vertelt vol enthousiasme al een week vooruit volgeboekt te zijn. Hij kan het zelf bijna nog niet geloven, maar wij zien hem stralen! Khesrouw en Bonny denken al na over het realiseren van volgende dromen!

Restaurant the Lobster & OX: internationaal, trendy en hip
We voelen bij binnenkomst het warme gevoel van huiselijkheid, in een trendy en hip jasje. Het stijlvolle interieur verrast ons: een combinatie van moderne, design- en industriële elementen. Daarnaast zijn strakke vormen gebruikt met oog voor detail. Zoals het zwartwit designbehang met een print van dieren- en visskeletten, prominent aanwezig op de wand. Het behang maakt letterlijk een verbinding met het unieke concept van het restaurant: Surf & Turf en straalt als een echte eyecatcher. Het behang is ontworpen door kunstenaar Job Smeets van Studio Job. Hij is een van de invloedrijkste kunstenaars van deze tijd.

Khesrouw legt uit dat ze het restaurant vooral toegankelijk willen houden voor een groot publiek. Om deze reden is gekozen voor gerechten met een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Ook hebben ze er bewust voor gekozen om een aantal lunchgerechten van de vorige eigenaar op de menukaart te laten staan, zodat gasten ook voor een klein hapje terecht kunnen in het restaurant. Uiteraard met behoud van het hoge niveau en een chique uitstraling. Dit zie je terug in de fluwelen stoffen stoelen, in een stijlvolle en warme kleur groen. De kreeften in het aquarium vallen op, omdat het aquarium in het midden van het restaurant staat. Vanuit het restaurant heb je een mooi uitzicht op de keuken, waarin het logo: The Lobster & Ox duidelijk zichtbaar is.

Surf & Turf: Het nieuwe tafelen met kreeften en steaks
We stappen in de wereld van kreeften en steaks. Khesrouw vertelt gepassioneerd over zijn getalenteerde chef-kok Rolf van Wijk. Rolf heeft op culinair gebied al veel bereikt. Hij kan toveren met smaken en combineert zeer verfijnde en wereldse gerechten. Rolf heeft voor ons een lunchgerecht samengesteld, waarin de tweewerelden van kreeft en steak mooi samenkomen, op een bedje van gerookte pompoen, omringd met een sriracha chilisaus, met hierin verwerkt een vleugje gembersiroop om de smaak te verzachten. Het gerecht is voortreffelijk van smaak. Chef-kok Rolf van Wijk heeft exclusief voor de Excellent Magazine een culinaire kerstdessert met kreeft samengesteld voor de meester koks thuiskokers. Wat een leuke verrassing! Het recept kun je HIER vinden!

Loungen met champagne in een luxe cocktail bar
Wij stappen de eerste verdieping op om na afloop nog even lekker na te kletsen met een exclusieve koffie. Je kunt ook kiezen voor een champagnecocktail, klaargemaakt door de beste bartender van Eindhoven: Salim Mohaqeq. Maar uiteraard kun je ook terecht voor een drankje of aperitief. Wij vragen Khesrouw naar de drankparel. Met sprankeling in zijn ogen, vertelt hij dat dit toch echt de Dom Perignon is. Zelfs per glas te bestellen, dit is zeer uitzonderlijk!

In deze chique loungeruimte met een champagne / cocktailbar, zien we stijlvol ingerichte loungehoekjes, uitkijkend op de bar. Daar worden de exclusieve cocktails bereid en is een warme sfeer voelbaar. De goud/zwart gekleurde glamour kussentjes stralen op de zacht fluwelen bank. De schitterende goudelementen glitteren in de ruimte en geven een hip effect, zoals het goud gekleurde tafeltje in het interieur en de goudgele sfeerverlichting die de ruimte een warm gevoel geeft. De achtergrondmuziek is modern en hip. De muziek is een combinatie van deep-house, lounge music, disco, met een accent van jazz.

Tenslotte valt ons oog op een bijzondere gang met STER-allure, gemaakt van spiegelende glazenwanden. Het is overweldigend mooi! Eindhoven is hiermee een kunstobject rijker. Persoonlijk ontwerp van Khesrouw en Bonny. Hoe leuk is dit?

Met the Lobster & Ox is Eindhoven een culinaire (smaak)beleving rijker!

Tekstschrijfster Silvia Kox en Fotograaf Patrick Meis bezoeken regelmatig bijzondere locaties met een opmerkelijk verhaal. Silvia Kox: 06-12832094 & Patrick Meis: 06-27162597