Home » ‘THUIS BEST’ is een ‘must read’ voor liefhebbers van puur wonen

‘THUIS BEST’ is een ‘must read’ voor liefhebbers van puur wonen

Door Veerle van Heertum

Om met de deur in huis te vallen: we waren meer dan verrast toen we THUIS BEST in handen kregen. Een boek geschreven door interieurdesigner Leonie Hendrikse (Stock Dutch Design) in nauwe samenwerking met Froukje de Both. Froukje en Leonie kwamen elkaar tegen op de set van RTL Woonmagazine en hadden een grote klik. Froukje heeft in haar rol als presentatrice van diverse woonprogramma’s in veel huizen binnen kunnen kijken, Leonie ontwerpt de mooiste interieurs, die altijd de persoonlijkheid van de bewoners weergeven. Wars van trends en ongeschreven regels, maar zorgvuldig samengesteld als reflectie van het innerlijk van de klant. Samen maakten zij THUIS BEST, om met de lezer de plek te creëren waar je het liefste bent, waar je je geborgen voelt, waar herinneringen gemaakt worden en oude herinneringen herleven. Thuis.

Een hands-on boek  voor maximaal woongenot

We worden allemaal -meer dan we denken- beïnvloed door de algoritmes van social media. Je huis inrichten of restylen en daar inspiratie voor willen opdoen, resulteert na de eerste zoekopdracht vaak in een stortvloed aan vergelijkbare vondsten. Je wordt in de zogenaamde funnel getrokken, die alleen nog maar voorschotelt wat volgens het algoritme binnen jouw interesseveld ligt. Leonie zegt daarover: “Onbewust krijg je veel van hetzelfde te zien. Je bent geneigd om te geloven dat het heersende trends zijn. Maar als je diep in je hart kijkt, past hetgeen je ziet dan wel bij je? Reflecteert een inrichting, die je op die manier tot stand brengt, nou jouw innerlijk en dat van je huisgenoten?”

Het boek is er duidelijk over: de mooiste inrichting komt tot stand door een zoektocht te starten, in jezelf en bij je huisgenoten. Zeer praktisch is het maken van een ‘heartmap’, een hartvormige kaart die je samenstelt met alles waar jij voor staat, wie je bent, wat je mooiste herinneringen zijn en wat je mooi vindt. THUIS BEST neemt je dan ook stap voor stap mee in het creëren van een heartmap. Ieder gezinslid kan zijn of haar eigen heartmap maken. Daarna kan er bepaald worden welke elementen model gaan staan voor het nieuw te ontwerpen interieur, een plek die jouw persoonlijkheid uitstraalt en die van je gezinsleden. Leonie en Froukje beschrijven prachtig hoe een interieur mooi kan zijn door de persoonlijkheid van de bewoner(s) te weerspiegelen. Dan voelt een interieur pas als ‘thuis’ en niet alleen voor de makers zelf, maar ook voor de gasten.

Keuzes maken op een natuurlijke manier

Als het tijd is om keuzes te maken in materialen, meubelen en accessoires, dan geeft THUIS BEST een prachtig overzicht van de verschillende stijlen die er zijn. Je leert op een praktische manier een Visionboard te maken, waarmee overzichtelijk het effect te zien is van het combineren van materialen. Heb je daarin je weg gevonden, dan neemt het boek je mee langs alle mogelijkheden in meubels. Bij elke stap die gezet wordt, worden er vragen gesteld aan de lezer. Waar word je blij van? Welke emotie roept iets op? Stap voor stap kom je tot een interieur dat past als een lekker zittende jas.

Een schitterende inspiratiebron in THUIS BEST: de inkijkjes die de lezer gegund worden in de huizen van bekende Nederlanders, stuk voor stuk powervrouwen met een eigen visie. Zo mogen we binnen kijken bij Candy Dulfer, Francine Houben, Geraldine Kemper en Micky Hoogendijk. Ieder met een eigen weg die afgelegd is om tot een persoonlijk interieur te komen, soms in een stadswoning, dan weer in een boerderij op het platteland. Kortom: waar inspiratieboeken voor woninginrichting normaliter stoppen, daar gaat THUIS BEST verder, door niet alleen te praten over interieurinrichting, maar de lezer van A tot Z terzijde te staan in de realisatie.

Tekst: Jan Mol

Fotografie: Emma Peijnenburg

Het boek is niet meer via onze website te bestellen.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief